A je to tu! Švédska biskupka-lesbička navrhuje dať dole kríže z kostolov a vytvoriť v nich moslimské modlitebne!

Je to neuveriteľné, ale niektorí samotní obyvatelia Európy by tomu radi napomohli. A vôbec to nie sú moslimovia žijúci v Európe, ale kresťania, dokonca farári a navyše sú to tie najvyššie šarže! Je v tom dokonca nie jedno, ale až niekoľko ďalších prekvapení. Ku dobrovoľníkom slúžiť moslimom sa hlásia aj zástupcovia kresťanskej cirkvi. Dobrovoľnú pomoc moslimom oznámila na svete prvá žena biskupka – lesbička…

Historicky prvá žena-lesbička a biskupka Luteránskej cirkvi, Eva Brunneová zo švédskeho Štokholmu, navrhla dať dole kríže z kostolov a vytvoriť v týchto kresťanských náboženských stánkoch špeciálne modlitebne pre moslimov. Informoval o tom portál Wnd.com s odvolaním sa na ďalší švédsky portál SVT.se.

Eva Brunneová sa domnieva, že týmto priláka do kostolov mnohých námorníkov, ktorí prichádzajú do švédskych prístavov a uznávajú iné náboženstvá, hlavne moslimov. Úplne vážne navrhla vytvoriť pre nich v kostoloch špeciálne modlitebne, z ktorých odstránia všetky kresťanské symboly (kríže a pod.), a nahradia ich moslimskými symbolmi.

Navyše Eva Brunneová je presvedčená, že podobným spôsobom sa podarí znížiť úroveň agresie voči kresťanstvu a kresťanským kostolom zo strany moslimských veriacich – ako zo strany mnohých námorníkov a turistov, tak aj zo strany utečencov, ktorí denne v tisícoch prichádzajú do Európy z Blízkeho Východu a Severnej Afriky a určite sa nemienia vrátiť späť… Tvrdí, že takto sa podarí nastoliť toleranciu na obidvoch stranách – ako medzi kresťanmi, tak aj medzi moslimami.

Eva Brunneová pre švédske médiá vysvetlila, že vytvorenie podobných moslimských modlitební v kresťanských kostoloch vôbec neznamená, že kresťanská cirkev nebude obhajovať vlastné náboženské zvyky a tradície. Farári budú pokračovať vo svojej bežnej činnosti. Avšak v kresťanských kostoloch sa vytvoria podmienky na to, aby ich využívali aj predstavitelia iných náboženských kultúr, prevažne moslimovia.

Švédske médiá pripomínajú, že Eva Brunneová sa stala biskupkou Štokholmskej diecézy v máji 2009. Stala sa piatou ženou – biskupkou vo Švédsku a prvou lesbičkou – biskupkou Luteránskej cirkvi, ktorá o svojej orientácii otvorene hovorí.

PS: K tomu asi nepotrebujeme žiaden komentár. Iba malá poznámka. Na chvíľku som si predstavil, že niekto v jednej z moslimských krajín navrhne odstrániť všetky moslimské symboly z moslimského chrámu a vytvoriť tam modlitebnú pre kresťanov…

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru