Afghánský migrant v Německu znásilnil 11-letá dívka a byl propuštěn. Poslankyně Maříková klade nepříjemné otázky

Jak informují média, koncem června v německém Dortmundu došlo k mimořádnému případu. Jde totiž o zločin spáchaný afghánským migrantům Zubyrom S., který byl mimo jiné známý jako drogový dealer. Na konci června třiadvacetiletý afghánský muž znásilnil 11-letou dívku, kvůli čemuž už příští den ho zadržela policie. Ve vazbě se však velmi dlouho nezdržel a už po několika dnech byl propuštěn. Podle zdrojů důvodem propuštění mohlo být to, že pachatel má v Dortmundu trvalé bydliště a tím pádem neměl důvod pro útěk, uvádí se také, že Zubyr S. se předtím vždy dostavoval na projednávání svých deliktů. Jako další možný důvod propuštění uvádějí údajné pochybnosti ohledně výpovědi znásilněné dívky.

Minulý týden došlo k dalšímu zločinu, který spáchal dotyčný Zubyr S., a sice znásilnění 13-letého německého dívky. Nehledě na šok oběť dokázala podrobně popsat násilníka, díky čemuž Zubyra S. znovu zadržela policie v noci téhož dne. Momentálně se afghánský muž nachází ve vazbě, kde zůstane do soudního řízení.

Nelegální migrace jako bezpečnostní hrozba pro Evropu

Na tento případ zareagovala poslankyně PS PČR a členka SPD Karla Maříková. Česká politička hned na začátku svého příspěvku zpochybňuje oprávněnost propuštění afghánského migranta necelé dva týdny poté, co údajně spáchal těžký zločin. Dále Maříková oznámila myšlenku, že se kriminální činnost migrantů v Evropě často přehlíží, a to kvůli snaze se vyhnout obviněním z rasismu či diskriminace.

“Proč pachatele propustili po 12 dnech ve vazbě? Za slovní vyjádření k migraci v Evropě trestá jako za největší přečiny a kriminalita migrantů se přehlíží, protože by mohlo jít o xenofobii nebo rasismus, “vyslovila svou domněnku Maříková.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1429580303908008&id=614434815422565

Podle slov české poslankyně nejsou žádné pochybnosti o tom, že nelegální migrace do Evropy negativně působí na bezpečnostní situaci v jednotlivých státech, stejně se tak zbytečně zvyšují náklady v oblasti zdravotnictví a sociálního zabezpečení. Hlavní je ale to, že současná migrační politika nenese skoro žádné pozitivní aspekty ani pro občany, ani pro evropské státy.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru