Afričan hodil osmileté dítě pod vlak. Teď se za vraždu omluvil. Do vězení nepůjde, je nemocný, říká soud. A lidé už běsní

Přejíždějící rychlovlak ICE se stal osudným osmiletému chlapci, který na místě zemřel, ženě strčené pod vlak se nakonec podařilo z kolejiště včas uniknout.

Za svůj čin se Eritrejec omluvil ve středu na úvod procesu, v němž se rozhoduje o jeho nuceném umístění na psychiatrii, informují Novinky. „Je mi to nesmírně líto,“ citoval prohlášení svého klienta Eritrejcův právník. Eritrejec navíc není podle předběžného psychiatrického posudku kvůli duševní nemoci trestně odpovědný, proto nebyl obžalován. To řada lidí odsuzuje.

Patří mezi ně informatik Pavel Cimbál: „Je mi to líto. Eritrejec se omluvil za strčení dítěte a ženy pod vlak. Hotové, vybavené. Půjde do psychiatrické léčebny a jedeme dál,“ reaguje na případ na svém Twitteru.

Zamýšlí se nad tím, jak by se situace vyvíjela v opačném případě, kdyby byl napadeným migrant: „Jo, to kdyby někdo napsal něco nelichotivého na adresu migrantů na sociální síť, to by byl jiný fofr. A jiné tresty. Hm,“ podotkl.

Podobně znepokojivě zhodnotil výsledky řízení i hokejový trenér Martin Stloukal: „Eritrejec, který v Německu strčil před vlak dítě, se omluvil. Vězení se vyhne… opět psychická porucha,“ napsal ve svém tweetu.

Prokuratura se snaží dosáhnout dlouhodobého umístění Eritrejce v psychiatrickém zařízení, protože jej pokládá za nebezpečného.

zdroj: parlamentnilisty.cz

Přejít nahoru