Drsné VIDEO: “Our House” žádá evropské a americké politiky, diplomatické organizace Evropské unie a Spojených států amerických, neomlouvat za žádnou cenu krveprolití vůči pokojným občanům Běloruska a odpovědět na tyto brutální zákroky vůči pokojným občanům v Bělorusku

Tato prezidentská kampaň byla, jako nikdy předtím, orámována brutálními represemi vůči občanské společnosti, mučením, únosy, prohlídkami, výhružkami odebráním dětí, vyhazovy z práce, obrovskými pokutami, zastrašováním atd. Je to kvůli faktu, že Alexander Lukašenko ztratil všechnu podporu lidí v Bělorusku a prohrál volby, ale neuznal to a rozhodl se udržet moc silou.

9. srpna 2020 občané pokojně protestovali v ulicích měst, aby ukázali svůj nesouhlas s masivními falzifikacemi a represemi.

Pořádková policie rozehnala sérii povolebních protestů v Minsku a dalších městech Běloruska. Krajní násilí, slzný plyn, gumové projektily a vodní děla byla použita proti pokojným protestujícím v Minsku. Několik lidí bylo zraněno, včetně jednoho protestujícího dle údajů přejetého policejní dodávkou. Existují zprávy o několika demonstrantech hospitalizovaných po zranění omračujícími granáty.

Více informací je zde: https://elections2020.spring96.org/en/news/98920

Byly použity hlukové a zábleskové granáty, slzný plyn, střely (minimálně gumové projektily) a proti civilistům byla nasazena policie, vnitřní jednotky, armáda, branci, KGB a další bezpečnostní složky.

Vyzýváme evropské a americké politiky, diplomatické struktury Evropské unie a Spojených států, aby za žádnou cenu neomluvili krveprolití vůči pokojným běloruským občanům a aby odpověděli na tato zabíjení kvůli politickým důvodům.

Krev běloruských lidí je na rukou Alexandra Lukašenka. Je to jeho politická zodpovědnost.

“Our House” naléhá na odpověď vůči brutálnímu zákroku vůči běžným lidem: zavedením tvrdých sankcí proti Alexandru Lukašenkovi, represorům a kriminálníkům a to ve třech částech:

1.      Osobní sankce (zákaz cestování, zmražení majetku, účtů, aktiv) by měly být uvaleny na všechny, kdo jsou zapojeni do vražd civilistů, volebních podvodů a zatajování informací o COVID-19 v Bělorusku.

 

2.      Zastavit jakoukoliv asistenci režimu Alexandra Lukašenka. Je jednoduché říci, co pomáhá režimu Alexandra Lukašenka – všechny programy a peníze, které jsou zaštítěny oficiální registrací v Bělorusku. Prosím zastavte podporu, rozvíjení korupce v Bělorusku, stejně jako živení struktur Lukašenka, který zabíjí civilisty ve své zemi.

 

3.      Zaveďte ekonomické sankce proti státem vlastněným podnikům v Bělorusku, které vyrábějí své výrobky při porušování lidských práv – zvláště s použitím otrocké, nucené práce.

 

Prosím ukažte, že EU a USA jsou s běloruskými lidmi a truchlete s demokratickým Běloruskem, nepotřásejte krvavou ruku diktátora Alexandra Lukašenka.

Olga Karatch,

Ředitelka “Our House”

Více informací o situaci naleznete zde:

https://www.youtube.com/watch?v=CABwacr0JYk&feature=youtu.be

https://vimeo.com/view/belarus-military-vs-people

Přejít nahoru