Orbán

Maďaři to dokázali a zvýšily porodnost v zemi podporou vlastních rodin

Katalina Nováková, maďarská státní tajemnice pro záležitosti rodiny a mládeže, oznámila tuto vzrušující zprávu na Twitteru.

“Opět dobrá zpráva! Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku, v prvních 4 měsících roku 2020: porodnost vzrostla o 5,5 procenta a bylo uzavřeno o jeden a půl krát více manželství, “napsala Nováková.

V minulém roce maďarská vláda schválila právní předpisy na podporu rodiny. Tento plán navýšil vládní výdaje na rodiny o cca 689 939 321,3 EUR

Maďarský premiér Viktor Orbán opakovaně prohlásil, že nejlepší odpovědí na nízkou porodnost a klesající počet obyvatel jsou ekonomické pobídky pro rodiny – ne přistěhovalectví.

Orbánova politika na podporu rodiny poskytla daňové úlevy rodinám s více než jedním dítětem a také ženám s nejméně čtyřmi dětmi osvobození od daně z příjmu na celý život. Nově přijatá politika také rozšířila dostupnost dotací na rodinné bydlení.

Začátkem tohoto roku Katalina Nováková poznamenala, že maďarská pro-rodinná politika funguje. “Nedávné demografické údaje mluví samy za sebe, počet sňatků je na 40-letém maximu, míra porodnosti na 20 ročním maximu, zatímco rozvodů nebylo v posledních šesti desetiletích tak málo, jako v minulém roce,” řekla Nováková.

Mluvčí maďarské vlády během dalšího rozhovoru, který proběhl v létě, řekl: “Evropa je na křižovatce. Západní Evropa se snaží řešit problém demografie jednoduchými řešeními, které nabízejí pouze krátkodobý úspěch, ale přinášejí katastrofické následky z dlouhodobého hlediska. ”

“Maďarsko má dlouhodobý přístup a vybírá si těžší cestu, v jejímž důsledku by se však Evropa mohla stát ekonomicky silným, omlazeným kontinentem. Buď podporujeme porodnost tím, že soustředíme politiku na zájmy rodin, nebo podporujeme další migrační toky. ”

“To, co potřebujeme, nejsou čísla, ale maďarské děti: nesnažíme se udržovat ekonomický systém, ale Maďarsko, maďarský národ a maďarské dějiny; chceme povzbuzovat pokračování našich rodin po několik generací, “uzavřel mluvčí.

zdroj: prehladsprav.sk

Přejít nahoru