Rady jako od přechytřelých chlapců z amerických odpoledních seriálů

S jakým záludným nápadem přišla ona žena, která šéfuje straně ocítající se při každém volebním odhadu na hraně volitelnosti do Poslanecké sněmovny?

Jednak požadovala na místopředsedovi vlády Karlovi Havlíčkovi vyřazení z fronty firem, které budou chtít provádět dostavbu dukovanské elektrárny ty, které jsou ze zemí, ze kterých hrozí pro Česko údajné bezpečnostní riziko.

Aby divák věděl, že diskutující žena nemá na mysli aktuálně Spojené státy americké, kde se v současné době neví alespoň podle televizních zpráv, která v některých státech USA barva zrovna  vládne, zda černá nebo bílá, oznámila, že má na mysli konkrétně rizikové Rusko a Čínu, aniž by se obtěžovala upřesnit, co je z pohledu bezpečnosti na ruských a čínských firmách budujících elektrárny, ohroženo.

Své angažovaní za neruské a nečínské firmy Pekarová Adamová potvrdila předstíranou laskavostí vysvětlenou jednáním ve smyslu údajného fair play, neboť, když ty firmy z rizikových zemí budou o vyřazení vědět dopředu,  tak nebudou připravovat nabídky, které by je jinak připravily o mnoho peněz a času.

„No řekněte, jaký to je skvělý nápad pro ty, kteří se obávají, že by ruská nabídka  nebo nedej bože čínská nabídka byly jako na potvoru nejlepší a ještě k tomu nejlevnější,” položil si řečnickou otázku student politologie, který nechce být jmenovaný, aby jej profesoři politologie nepovažovali za kolegu.

„Není podezřelé, že politická strana, ve které se soustředili mimo jiných i vlivní politici, kteří získali svůj majetek z  restitucí, či  působili  dlouho  v diplomatických službách v zahraničí nebo u tamějších firem, vytváří už několik let nepřátelskou atmosféru směrem k Rusku a k Číně  a k jejich firmám,” dodal student.

„Co se může stát vyřazením dvou či tří firem ze soutěže o dostavbu elektrárny? Ubyde konkurence a v soutěži zůstanou třeba jen ty firmy, které jsou dražší a hlavně ani nebudou mít  zájem být levnější, když ty při stejné srovnatelné kvalitě  levnější firmy  vyřadíme. Nezdá se vám, že si to děvče v televizi v přímém přenosu řeklo o nějakou odměnu pro svoji stranu od neruských a nečínských budovatelů elektráren? Nakonec není důležité, jak kdo vypadá a komu koho připomíná, ale co a pro koho požadaje.  Přátelé, politika je  jedna velká hra o prosazování osobních   zájmů zakrývající je pomocí klamů,” má jasno student politologie s kukučem chlapců a chlapů ze seriálu natočeném v hlubokém rozvinutém socialismu tehdy Československou televizi.

zdroj: prvnizpravy.cz

Přejít nahoru