Další vykolejení vlaku!

Podle všeho si tato událost nevyžádala zranění cestujících. Z vlaku evakuovali hasiči celkem 150 lidí. V pořádku by měl být také strojvedoucí.

Trať z Tišnova do Řikonína je teď zavřená. Po celý den musí cestující počítat s komplikacemi a přestupy na náhradní autobusovou dopravu. Největší komplikace bude podle Českých drah představovat nakolejení vozu a oprava trati. Trať by měla být zprovozněna kolem 23 hodiny. „Je hodně poškozená, kolový svršek plus trakční vedení, zabezpečovací zařízení a drážní vozidla Českých drah.

Vlak jel z Prahy a Havlíčkova Brodu směrem na Brno a mezi přejezdem v Předklášteří a tišnovským nádražím se vykolejil. V místě je výluka, vlak jí měl projíždět sníženou rychlostí. Při průjezdu výhybkou ale došlo k vykolejení.

Drážní hasiči se snaží vozy dát zpět na koleje. Příčina nehody se vyšetřuje. Výška škody zatím není známá. Drážní inspektoři ale odhadují celkovou škodu na zhruba 2,5 milionu korun, z toho 1,5 milionu korun tvoří škoda na vlaku. Poničené jsou i koleje, trakční vedení a zabezpečovací zařízení. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by byla příčina na straně Českých drah.

(SCa)

 

Přejít nahoru