Požár v Bohumíňe vyvolal solidární pomoc. Na ni se chtěli přiživit i podvodníci

Lidská chamtivost skutečně nezná mezí. Nepoctivci se snaží obohatit na neštěstí v Bohumíně, kde zemřelo 11 lidí, desítka dalších utrpěla zranění. Krom jediné oficiální sbírky, kterou je sbírka organizovaná Moravskoslezským krajem, se totiž na scéně objevila i falešná sbírka. Policisté z Karviné se už jednou falešnou sbírkou v této věci zabývali. Údajně šlo o účet zveřejněný na jednom facebookovém profilu. Příspěvek byl ale po nějaké době smazán.

Lidé do legální sbírky přispěli přes 280 tisíc korun a zatím se připojilo necelých 300 dárců. Peníze by měly jít na pomoc zraněným a pozůstalým po obětech požáru. Zapojit se plánuje i Moravskoslezský kraj. Za každého zemřelého chce kraj přispět 100 tisíci korunami a za každého zraněného 50 tisíci.

Většina dárců na účet sbírky poslala několik stovek korun, případně tisícikorunu. Zatím nejvyšší částkou 100 tisíc korun přispěla bohumínská firma Bonatrans Group nejbohatší Češky roku 2019 Jitky Cechlové Komárkové.

Zájemci však mohou přispět i jinak. Materiálně se snaží pomáhat třeba Charita v Bohumíně. Lidé se na ni můžou obracet například kvůli darování nábytku. Do sbírky organizované Moravskoslezským krajem je možné přispívat ještě do 15. září.

(SCa)

Přejít nahoru