Drama ve Francii: Ozbrojený muž v bance držel rukojmí a dožadoval se propuštění Palestinců. Pak se vzdal policii

K incidentu došlo včera ve francouzském městě Le Havre, kde ozbrojený muž držel rukojmí a podle televize RTL se dožadoval propuštění Palestinců vězněných Izraelem. Muž kromě toho žádak ještě skútr a přístup na sociální sítě.

Událost se stala v ulici Boulevard de Strasbourg v centru přístavního města, kde do místní banky včera vstoupil muž o 16.15 h. Muž měl původně šest zadržených, všechny ale propustil. Žádný z nich údajně nebyl zraněn.

Rozhlasová stanice France Bleu Normandie uvedla, že zásahová jednotka RAID dorazila na místo o 19.00 h s tím, že muž je ozbrojen krátkou kulovou zbraní. Na místě zasahovala zvláštní policejní jednotka, která uzavřela okruh 500 metrů kolem banky v přístavu ležícím přibližně 200 kilometrů severozápadně od Paříže. K bance BRED v centru města se 170 tisíci obyvateli dorazili i pyrotechnici, neboť muž měl u sebe tašku, která by podle policie mohla obsahovat výbušniny.

Příslušník francouzské policie uvedl, že identitu útočníka znají. Čtyřiatřicetiletý muž má podle policistů psychické problémy. Jeden ze zdrojů agentury Reuters uvedl, že se útočník nachází na seznamu lidí sledovaných tajnými bezpečnostními složkami. Podle deníku France Bleu je to kvůli únosu a držení zbraní.

Podle mediálních informací strážci zákona při zatýkání muže nepoužili zbraně.

(SCa)

 

 

 

Přejít nahoru