Na letišti Kalikat na jihu Indie havarovalo letadlo. Hlásí nejméně 17 obětí a 123 cestujících se zranilo

Letoun, který letěl z Dubaje, se při havárii rozlomil a skončil mimo přistávací dráhu. Podle místních televizních stanic stroj při přistávání v hustém dešti a za špatné viditelnosti přejel ranvej, sjel více než deset metrů dolů po svahu a pak se jeho trup rozlomil na dvě části. Letadlo bylo v provozu dva roky. Přistávací dráha je na kopci a po obou stranách ji lemují hluboké rokle; přistávání je tu náročné i za příhodných podmínek.

Mezi mrtvými jsou podle dosavadních informací také oba piloti letadla. Podle indických médií letadlo při přistávání v hustém dešti přejelo ranvej, letoun po havárii nezačal hořet a bylo tak možné evakuovat cestující. Patnáct z nich je v kritickém stavu.

Na palubě Boeingu 737-800 bylo 190 osob: 184 pasažérů a šest členů posádky. Stroj při přistávání v hustém dešti a za špatné viditelnosti přejel ranvej, sjel více než deset metrů dolů po svahu a pak se jeho trup rozlomil na dvě části. Letadlo bylo v provozu dva roky.

Šlo o repatriační let z Dubaje, kterým se do Indie vraceli indičtí občané ze zahraničí. Pravidelné komerční lety byly zrušeny kvůli pandemii nemoci covid-19. Záchranná akce už byla oficiálně ukončena. Agentura Reuters uvedla, že 173 osob bylo po nehodě hospitalizováno.

(SCa, foto: twitter)

 

Přejít nahoru