Mladík “bez doprovodu” Shokrallah znásilnil dívku, dokud nezačala krvácet – Okresní soud: „Není to zločin“

Shokrallah přišel do Švédska jako takzvané dítě uprchlíka bez doprovodu. Žádost o povolení k trvalému pobytu podal dne 5. října 2015 a dne 25. srpna 2017 mu bylo zamítnuto. Odmítnutí bylo migračním soudem vyhoštěno dne 9. října 2017, což znamená, že mu švédský migrační úřad nakonec povolení k trvalému pobytu udělil dne 9. března 2018.

13. června 2019 se 13letá dívka vydala se svými přáteli na ptačí věž ve městě Rocksjön v Jönköpingu. Byl tam také Shokrallah a jeho přátelé.

Pod nějakou záminkou se Shokralláhovi podařilo přesvědčit dívku, aby ho následovala v určité vzdálenosti od ostatních. Píše portál Samnytt.

Když se dostali trochu do lesa, Shokrallah se dívky začal dotýkat a přinutil ji líbat. Naznačila, že ji to nezajímá, a požádala ho, aby přestal. Ale místo toho, aby poslouchal, jí stáhl šaty a srazil ji na zem.

Také si pamatuje, že Shokrallah ji opakovaně zasunul prsty do břicha. Kousl se jí do rtu, když se ji snažil políbit, držel ji za ruce a nevykazoval žádné známky péče, že ho požádala, aby přestal.

Dívka je popsána jako tichá a jasně zaujatá situací. Policistka a terapeutka pro mládež, které se dívka svěřila, svědčili o tom, že dívčin příběh musí být považován za důvěryhodný.

Lékař ST: Nikdy předtím jsem takové krvácení neviděl

Prokurátorka v případu Linda Schön klasifikovala trestný čin jako „zhoršené znásilnění dítěte“. Podle ní Shokrallah provedl znásilnění násilím, bezohledností a hrubostí.

Podporu tomuto posouzení poskytl lékař ST v nemocnici v Ryhovské nemocnici, který vyšetřoval zranění dívky a krvácení do břicha. Doktorka při výslechu řekla, že nikdy předtím takové krvácení neviděla. Krvácení pocházelo ze sliznic a kolem děložní trubice.

Dne 27. ledna 2020 okresní soud v Jönköpingu oznámil rozhodnutí.

Okresní soud mění klasifikaci prokurátora a nepovažuje tento čin za závažný. Soud se rovněž domnívá, že Shokrallah jednal vůči dívce tvrdě, ale protože nedošlo k žádným úderům pěstí, uškrcení a podobnému zhoršenému násilí, měl by být nadpis změněn na znásilnění dětí běžného stupně.

Přejít nahoru