Jak jeden islamistický migrant stál německé daňové poplatníky více než 5 milionů EUR. Nebudete věřit

Jeho přítomnost ve vesnici v německé spolkové zemi Sasko-Anhaltsko zanechala obyvatele téměř každý den bizarní. Když chcel 19letý Syřan Ayman N. jít nakupovat do města, museli ho následovat čtyři policisté v civilu se dvěma vozidly vzdálenými několik metrů od sebe.

Není mu dovoleno opustit ubytování dále než do supermarketu a všechny jeho pohyby jsou sledovány elektronickou manžetou kotníku na noze. Píše portál RMX.

Podle údajů získaných z německého zpravodajského serveru Magdeburg Volksstimme bylo důstojníky střežejícími syrského muže nashromážděno 95 000 hodin. Při hodinové sazbě 52 EUR na jednoho státního zaměstnance to činí 5 000 EUR každý den a celkem přes 5 milionů EUR. Neuvěřitelné číslo nezahrnuje ani náklady na vozidlo nebo jiné materiální zdroje, protože tyto údaje ještě nejsou zahrnuty do celkového součtu.

K dohledu za směnu jsou v současné době zapotřebí čtyři policisté, což je 12 policistů denně, přičemž většina z nich pochází z německého města Magdeburg.

Tato bizarní situace existuje od roku 2017, kdy kritici této dohody poukazují na to, že další náklady na rozhodnutí kancléřky Angely Merkelové umožnit vstupům do Německa v letech 2015 a 2016 více než milionu migrantů ze Středního východu a Afriky. Skutečnost, že policie prostředky jsou věnovány muži s vyloučením dalších otázek rozzuřilo německé policejní odbory.

Zástupce policejní unie Uwe Bachmann hovoří o „extrémně nešťastné situaci“ ohledně Aymana N.

„Nemůžeme ho sledovat navždy. Toto trvalé monitorování spojuje síly, které jsou naléhavě potřeba jinde,“ zopakoval Peter Meißner, který slouží jako vedoucí Asociace německých policistů (BDK).

Uvedeným důvodem extrémního sledování je označení mladého muže jako aktivní islamistické teroristické hrozby. V současné době čeká na pokračování soudu před berlínským Nejvyšším soudem.

Přejít nahoru