Směr k americko-čínské válce? Vytvoření globálního totalitního systému, „vláda jednoho světa“?

Pokud ustoupíme z detailů denních titulků po celém světě a pokusíme se pochopit větší vzorce, dominantní dynamickou definicí světové geopolitiky v posledních třech letech je vzhled skutečného nepravidelného konfliktu mezi dvěma nejúžasnějšími mocnostmi na planetě – Čínské lidové republice a Spojených států amerických. Stále více to začíná vypadat, jako by některé velmi temné globální síly organizovaly to, co vypadá jako aktualizované opakování jejich světové války 1939-1945. Síly, které pravidelně používají válku k dosažení zásadních politických změn.

Těmito sílami, ktré existují (Powers That Be – PTB), byla druhá světová válka organizována kruhy kolem Londýna a Wall Streetu, aby manévrovala dvě velké překážky – Rusko a Německo – vést válku smrti proti sobě, aby tak tyto anglosaské PTB mohly reorganizovat světovou geopolitickou šachovnici ve svůj prospěch. Z velké části se to podařilo, s výjimkou malého detailu, že po roce 1945, byl Wall Street a Rockefellerové poučení, že Anglie ve Washingtonu hraje juniorského partnera. Londýn a Washington poté vstoupily do období své globální nadvlády známé jako studená válka.

Toto angloamerické globální kondominium záměrně skončilo v roce 1989 pádem berlínské zdi a rozpadem Sovětského svazu v roce 1991.

S nástupem prezidenství Billa Clintona v roce 1992, byla zahájena další fáze, finanční a průmyslová globalizace. S tím začalo vybírání z průmyslové základny nejen Spojených států, ale také Německa a EU. Levný outsourcing práce po 90. letech, který umožnila nová WTO, snížil mzdy a zničil v průmyslovém západě jedno odvětví za druhým. Byl to nezbytný krok na cestě k tomu, co GHW Bush v roce 1990 nazval „Nový světový řád“. Dalším krokem je zničení národní suverenity všech států. Zde však byly USA hlavní překážkou.

Trochu pomoci od našich přátel …

Pro PTB, které neoplývají náklonnosti k národům, pouze mají zájem o posílení nadnárodní moci, bylo vytvoření Světové obchodní organizace a přijetí Číny jako řádného člena v roce 2001, zamýšleno jako další klíčový krok. V tom okamžiku PTB v Číně umožnily největší průmyslový růst jakýmkoli národem v historii, možná kromě Německa z let 1871-1914 a USA po roce 1866. Členství ve WTO umožnilo západním nadnárodním společnostem od Apple přes Nike, KFC, Ford a VW nalít miliardy do Číny, aby produkty pro zpětný vývoz na Západ, vyráběla na špinavé levné úrovni mezd.

Jedním z velkých tajemství tohoto růstu Číny je skutečnost, že se Čína mohla po roce 2001 stát „dílnou světa“, nejprve v průmyslových odvětvích s nižšími znalostmi, jako je textil nebo hračky, později ve farmaceutických oborech a naposledy ve výrobě a montáží elektroniky. Záhada se vyjasní, když se podíváme na záměr, že PTB a jejich finanční domy, které používají Čínu, chtějí oslabit silné průmyslové mocnosti, zejména Spojené státy a prosazovat svou globální agendu. Brzezinski, stejně jako jeho patron David Rockefeller, často psali, že národní stát by měl být odstraněn. Tím, že umožnili Číně stát se soupeřem Washingtonu v ekonomice a stále více i v technologii, vytvořili prostředky ke zničení supervelmocenské hegemonie USA.

Na počátku prezidenství Xi Jinpinga v roce 2012, byla Čína hospodářským kolosem, který měl druhou váhu pouze ve Spojených státech. Očividně by se to nikdy nestalo, ne pod dohledem stejných angloamerických starých rodin, které po roce 1840 zahájily válku s opiem, aby uvedly Čínu do stavu k otevření své ekonomiky západnímu finančnímu rabování, ledaže by to angloameričané chtěli.

Stejná britská banka, která se podílí na čínském obchodu s opiem, Šanghajská banka v Hongkongu (HSBC), založená skotem Thomasem Sutherlandem v roce 1865 v tehdejší britské kolonii v Hongkongu, je dnes největší čínskou bankou v Číně (Hongkongu). V posledních letech se HSBC stala tak dobře propojenou s Čínou, že od roku 2011 má jako člena představenstva a místopředsedy HSBC, Lauru Cha. Cha byla dříve místopředsedkyni čínské regulační komise pro cenné papíry a byla první osobou mimo pevninskou Čínu, která se připojila k pekingské ústřední vládě Čínské lidové republiky v pozici místopředsedkyně vlády. Jinými slovy, největší banka ve Velké Británii má členku představenstva, která byla členem Čínské komunistické strany a čínským vládním úředníkem. Čína potřebovala přístup k západním penězům a HSBC s dalšími vybranými bankámi, jako je JP MorganChase, Barclays, Goldman Sachs, tomu zjevně více než rádi asistovaly.

 

Socialismus s vlastnostmi Xi Jinpinga

Až do roku 2012, kdy se Xi ujal vedení KSČ v Pekingu, se zdálo, že Čína je ochotná být globálním „týmovým hráčem“, i když s „čínskými vlastnostmi“. V roce 2015, po více než dvou letech v úřadu, schválila strana Xi Jinpinga, komplexní národní průmyslovou strategii „Made in China 2025„. Čína 2025 nahradila dřívější dokument západního globalizmu, který byl vypracován Světovou bankou, (za předsednictví Roberta Zoellicka) a USA pod názvem „Report Čína 2030. Tento posun k čínské strategii pro globální technologickou nadvládu upozornil globalizovanou PTB, že se na Čínu již nemůže spoléhat, že se i nadále bude řídit pravidly globalistů, ale spíše na to, že KSČ pod vedením Xi-Jinpinga, je odhodlána z Číny učinit světového lídra v oblasti vyspělých průmyslových umělých inteligencí a biotechnologií. Oživující se čínská nacionalistická globální hegemonie tak přestala být v souladu s představami gangu nového světového řádu.

Čína 2025 v kombinaci se silným zastáncem Xi v iniciativě „Belt Road Initiative“ (Stříbrná stezka), pro globální infrastrukturu spojující Čínu po souši a po moři s celou Eurasií i mimo ni, pravděpodobně upozornila globalisty, že jediným řešením jak zabránit ztrátě jejich moci vůči čínskému globálnímu hegemonovi, by mohla být válka. Válka, která by zničila jak nacionalistické síly, tak USA a Čínu. To je můj závěr a je toho hodně, co naznačuje, že k tomu nyní dochází.

 

Oko za oko

Pokud ano, bude to s největší pravděpodobnosti naprosto odlišný způsob války jak byla druhá světová válka. USA a většina západních průmyslových ekonomik „pohodlně“ zavedly nejhorší hospodářskou depresi od 30. let 20. století, jako bizarní reakci na údajný virus pocházející z Wu-chanu a šířící se do světa. Navzdory skutečnosti, že počet obětí je, i když se značně nafouknutými statistikami, na úrovni silné roční chřipky, naléhání politiků a zkorumpované WHO na uvalení drastického uzamčení a ekonomické ztráty zlikvidovalo zbývající průmyslovou základnu v USA a nejvíce v EU.

Erupce dobře organizovaných nepokojů a vandalismu pod záštitou rasových protestů v USA, přivedla americká města do stavu v mnoha případech válečných zón, připomínajících města z filmů Matt Damon a Jodie Foster z roku 2013, Elysium. V této souvislosti nastupuje anti-washingtonská rétorika z Pekingu při používání takzvané „diplomacie vlků“.

Nyní, když Washington uzavřel čínský konzulát v Houstonu a Čína americký konzulát v Chengdu, obě strany zvyšují napětí ve svém chování. V USA jsou zakázány společnosti v oblasti špičkových technologií, vojenské projevy síly z USA v Jihočínském moři a vodách poblíž Tchaj-wanu zvyšují napětí a rétoriku na obou stranách. Bílý dům obviňuje WHO z toho, že je agentem v Pekingu, zatímco Čína obviňuje USA z úmyslného vytvoření smrtícího viru a jeho přenesení do Wu-hanu. Čínská státní média podporují výbuch násilných protestů po celé Americe pod hlavičkou „Black Lives Matter“. Krokové události dramaticky eskalují. Mnoho z amerických samozvaných marxistů, kteří vedou protesty napříč americkými městy, má vazby na Peking, jakou je např. Maoistická revoluční komunistická strana USA, Boba Avakiana.
Neomezené válčení

Jaký druh eskalace je za těchto podmínek pravděpodobný? V roce 1999 dva plukovníci v čínské PLA, Qiao Liang a Wang Xiangsui, v PLA Press vydali knihu s názvem Neomezené válčení. Qiao Liang byl povýšen na generálmajora v PLA Air Force a stal se zástupcem generálního tajemníka Rady pro studium národní bezpečnostní politiky. Tito dva aktualizovali svou práci v roce 2016. Poskytuje přehled o vojenské strategii Číny na vysoké úrovni.

Při recenzování zveřejněné americké vojenské doktríny v důsledku americké operace Pouštní bouře v roce 1991 proti Iráku, čínští autoři poukazují na to, co považují za přílišnou závislost USA na hrubé vojenské síle a konvenční vojenské doktríně. Tvrdí:

 

„Pozorování, zvažování a řešení problémů z hlediska technologie je typické americké myšlení. Jeho výhody a nevýhody jsou velmi zřejmé, stejně jako postavy Američanů„. Dodávají, že „vojenské hrozby již často nejsou hlavními faktory ovlivňujícími národní bezpečnost. Tyto tradiční faktory se stále více proplétají s propadem zdrojů, soutěží o trhy, ovládáním kapitálu, obchodními sankcemi a dalšími ekonomickými faktory a to v míře, v jaké se dokonce stávají sekundárními vůči těmto novým faktorům„. Oba autoři definují novou formu válčení jako takovou, „která kromě sféry země, moře, vzduchu, vesmíru a elektroniky, zahrnuje také politickou, ekonomickou, diplomatickou, kulturní a psychologickou sféru.

 

Navrhují, aby Čína použila hackování na webové stránky, zaměřila se na finanční instituce, terorismus, s využitím médií a prováděla místní války mezi navrhovanými metodami. Jedním z příkladů je nedávné odhalení, že čínské entity platí miliony New York Times a dalším běžným americkým médiím za reklamu s vyjádření pozitivních názorů na Čínu. Podobně bylo manévrování s čínským státním příslušníkem v čele největšího veřejného penzijního fondu USA, „CalPERS“, který nalil miliardy do rizikových čínských akcií, nebo přesvědčování newyorské burzy cenných papírů, aby vyjmenovala desítky čínských společností, aniž by bylo nutné dodržovat transparentnost účetnictví USA, což zvyšuje finanční zranitelnost USA, a řada dalších akcí.

To vše naznačuje formu, jakou by mohla mít válka mezi Čínou a USA. Lze ji nazvat asymetrickou válkou nebo neomezenou válkou, kde nic co naruší nepřítele, není zakazáno. Qiao tvrdí, že „prvním pravidlem neomezené války je, že neexistují žádná pravidla, o něčem zakázaným.“ Neexistují žádné Ženevské úmluvy.

Dva pekingští autoři dodávají, že toto nepravidelné válčení by mohlo zahrnovat útoky na politickou bezpečnost, ekonomickou bezpečnost, kulturní bezpečnost a informační bezpečnost národa. Závislost americké ekonomiky na dodavatelských řetězcích Číny pro vše, od základních antibiotik až po vojensky důležité minerály vzácných zemin, je pouze jednou z domén zranitelnosti.

Na druhou stranu je Čína zranitelná vůči obchodním sankcím, finančnímu narušení, útokům na bioteror a ropným embargům. Někteří lidé si myslí, že nedávný africký mor prasat jenž devastoval hlavní čínské potravinové dodávky, nebyl jen aktem přírody. Pokud to tak bylo, pak jsme pravděpodobně hluboko v nehlášené formě neomezené války mezi USA a Čínou. Může to také naznačovat, že nedávné extrémní povodně podél řeky Yangtze v Číně, které ohrožují obří přehradu „Tři soutěsky“ a zaplavily Wu-chan a další velká čínská města a zničily miliony akrů klíčové zemědělské půdy, nebyly zcela sezónní?

Úplná neomezená válka Číny a USA by byla více než tragédií. Může to být konec civilizace, jak ji známe. Je to to, o co se snaží postavy jako Bill Gates a jeho nadřízení? Plánují zavést jejich drakonickou dystopii s názvem „Reset“ do takového konfliktu?
****

 

Poznámka pro čtenáře: Kopírujte tento článek na své weby. Přeposílejte ho do e-mailových seznamů svých přátel, atd. atd.

F. William Engdahl je konzultant a lektor strategických rizik, je držitelem politického titulu na Princetonské univerzitě a je nejprodávanějším autorem v oblasti ropy a geopolitiky. Je výzkumným spolupracovníkem Centra pro výzkum globalizace.

zdroj: euportal.cz

Přejít nahoru