Tragédie v Argentině: Profesorka odpadla a zemřela během online vyučování

V argentinském hlavním městě Buenos Aires zemřela před očima jejích studentů univerzitní profesorka: 46-letá Paola De Simoneová přednášela prostřednictvím videokonferenční aplikace Zoom. Najednou se jí prý těžko dýchalo.

Šokovaní studenti se údajně ptali na domácí adresu učitelky, aby jí mohli poslat pomoc. Ale De Simoneová už nedokázala odpovědět – pouze lapala po dechu. Pak se zhroutila. K incidentu došlo minulý týden.

De Simoneová se několik týdnů stěžovala na typické příznaky koronaviru, jako je kašel a dušnost, stále však učila online.

Zesnulá lektorka předtím komentovala své zdraví prostřednictvím Twitteru. „Mám ten virus již více než čtyři týdny a příznaky neustupují,“ napsala v příspěvku. Její manžel, který pracuje jako pohotovostní lékař, byl již vyčerpán mnoha případy Covid 19 na jeho oddělení. Studenti truchlí za svou oblíbenou pedagožku. Jeden student označil Se Simoneovou za nezapomenutelnou učitelku.

Přátelé a kolegové reagovali zděšeně

Asi 40 studentů se zúčastnilo online kurzu o dějinách 20. století. Všichni po zhroucení učitelky zůstaly online, dokud nepřišel její manžel a neposkytl první pomoc. Ale už ji nedokázal zachránit.

Podle argentinských médií byla videokonference zaznamenána. Rodina univerzitní profesorky už požádala, aby nahrávku nesdílela. Snímky přesto krátce nato na to kolovaly na sociálních sítích.

zdroj: pravda24.cz

Přejít nahoru