Instagram odmítá odstranit obrázek „Black Art“ (Černé umění) zobrazující oddělené hlavy bílých lidí

Obrázek byl zveřejněn na účtu s názvem „supportblackart“ a obsahuje dvě obézní černé ženy nesoucí oddělené hlavy bělocha a bělošky.

Poté, co byl obrázek nahlášen společnosti vlastněné Facebookem, reagoval tím, že nemocná umělecká díla neporušila pokyny pro komunitu.

Při vysvětlování svého rozhodnutí neodstranit obrázek Instagram uvedl: „Protože je Instagram globální komunita, chápeme, že lidé se mohou vyjadřovat odlišně.“ Píše portál Summit News.

Jak jsme již mnohokrát zdůraznili, na světě je na denním pořádku pokrytectví Instagramu, pokud jde o cenzuru. Podívejte se na užší seznam obsahu, který platforma v poslední době odstranila.

Začátkem tohoto měsíce Instagram oznámil, že zakáže všechny účty QAnon kvůli jejich údajné podpoře „škod na skutečném světě“, ale současně odmítl zakázat účty ISIS, které oslavovaly 11. září, argumentovat, jako v případě „černého umění“ „obraz, že oslavující teroristické útoky byly formou alternativního vyjádření.

Minulý měsíc jsme zdůraznili, jak Instagram propaguje obrázky obézních lidí ve jménu „pozitivity těla“, zatímco odmítá přijímat reklamy na zdravé stravování, které obsahují fotografie, které ukazují lidi s dobře naladěnými těly.

Přejít nahoru