Kritik islámu byl nalezen mrtví – vyšetřuje se jako vražda

Policii bylo oznámeno, že minulí sobotu bylo o 13.17 h nalezeno mrtvé tělo v bytě v Suldalenu v Kristiansandu.

Kripos, národní jednotka pro boj proti organizovaným a jiným závažným trestným činům, byla povolana do práce. Na případu rovněž pracuje norská policejní bezpečnostní služba (PST), uvádí NRK.

Dotyčný soused byl vyslechnut policií a byli informováni příbuzní. Policie od sobotního odpoledne vyslýchala řadu lidí, ale stále existují lidé, s nimiž si chtějí promluvit a kteří mohou mít důležité informace o tom, co se stalo.

Podle policejního právníka Henrika Bjugana Hegdahla pracuje policie široce s několika hypotézami.

– Jednou z hypotéz je, že tato osoba je obětí závažného trestného činu a že dotyčná osoba v důsledku toho zemřela. Na základě toho také dimenzujeme úsilí a investujeme značné prostředky v příštích několika dnech, uvedl Hegdahl na tiskové konferenci.

Vůdce SIAN Lars Thorsen, který sám byl několikrát zbit za svůj závazek k islamizaci Norska, byl v sobotu odpoledne informován o Lidově smrti. Ti dva se poznali díky vzájemnému závazku. Píše portál Samnytt.

– Politickému aktivismu se věnoval mnoho let, déle než já. A jasně se označil za šampióna norských hodnot, říká Thorsen pro VG.

Přejít nahoru