Velmi šokující z Hradce Králové: Třikrát testován negativně, mezitím skončil na JIPce v umělém spánku. Až čtvrtý test odhalil covid. Na léčbu prý pozdě…

Celé martyrium podle našeho čtenáře začalo zhruba před čtrnácti dny o víkendu, kdy se dotyčnému člověku udělalo velmi špatně. „Měl vysoké horečky a po pár dnech skončil v nemocnici se zápalem plic, myslím, že byl oboustranný. To už bylo v době, kdy měl za sebou tři odběry a testy na koronavirus, všechny byly negativní, ačkoli všechny příznaky svědčily o tom, že pozitivní je,” uvádí náš zdroj.

Další dění nabralo pro rodinu velmi nečekaný směr. „Ve středu byl v umělém spánku, to mu v hradecké fakultní nemocnici udělali čtvrtý odběr – z plic, který vyšel pozitivně. Bylo oznámeno, že původně nevěděli, na co ho mají léčit, nyní že už je pozdě, že nasadí kortikoidy, ale že experimentální antivirotikum remdesiviru nedostane,” doplňuje dále.

Čtvrteční stav? Pacient stále leží v hradecké nemocnici na oddělení intenzivní péče (dle našich informací byl převezen na ARO) a dle neoficiálních vyjádření lékařů je na něm, jak bude bojovat, zdali přežije.

zdroj: parlamentnilisty.cz

Přejít nahoru