Len pre silné povahy. Polícia zatkla po celom svete 14 mužov, ktorí sexuálne zneužívali deti. Najmladšie malo len 16 mesiacov!

Vyšetrovanie viedlo aj k trom zatknutiam v Spojených štátoch a pomohlo identifikovať podozrivých v Európe, Ázii, Kanade a na Novom Zélande. Informovali o tom miestne úrady. Obete boli vo veku od 16 mesiacov až 15 rokov, informovala Austrálska federálna polícia s tým, že 16 z nich navštevovalo rovnaké detské opatrovateľské centrum.

 

Muži čelia 828 obvineniam
Štrnásť mužov čelí dokopy 828 obvineniam zo zneužívania detí a tiež z beštiality voči štyrom zvieratám. Sieť podľa vyšetrovateľov vytvárala fotografie a videá, ktoré zdieľala online.

Jeden z najvážnejších prípadov sa týka muža, ktorý pracoval v detskom opatrovateľskom centre v Novom Južnom Walese a mal prístup k 30 deťom, uviedla polícia. Dvadsaťsedemročný muž čelí viac ako 300 obvineniam, vrátane sexuálneho zneužívania.

Medzi podozrivými vo veku 20 až 48 rokov sú napríklad dobrovoľný futbalový tréner, elektrikár, šéfkuchár, zamestnanec supermarketu či pracovník v zariadení sociálnych služieb. Osem z nich zadržali v Novom Južnom Walese a po troch v Queenslande a Západnej Austrálii. Polícia neposkytla informácie o vyšetrovaní v zahraničí.

 

Polícia pracovala na prípade takmer rok
Ročné vyšetrovanie podľa polície odštartoval tip od amerických vyšetrovateľov. Ten viedol vo februári k zatknutiu 30-ročného muža v meste Wyong, severne od Sydney.

Vzniesli voči nemu 89 obvinení, vrátane zneužívania dvoch detí. Tento prípad ich zaviedol na fóra na sociálnych sieťach, kde podozriví zdieľali obrázky a videá. “Každý príkaz viedol k objaveniu ďalších podozrivých a záchrane ďalších detí,” konštatovala v stredu federálna polícia vo vyhlásení.

zdroj: netky.sk

Přejít nahoru