7 důvodů, proč je pro muže pravidelný sex důležitý. Toto se stane, pokud ho nemají!

Převládající názor, že muži potřebují sex ke svému každodennímu životu, není jen věcí klepů, ale stále více i výzkumů ze strany sexuologů. Ukazuje se, že taková představa má své opodstatnění i z pohledu sexuálního zdraví. Dnes se podíváme na 7 dobrých důvodů, proč je pro muže pravidelný sex důležitý.

Posílení partnerského vztahu
Prvním důvodem, proč je pravidelný sex u mužů důležitý, je posílení partnerského vztahu. Nemáme přitom na mysli pouze o prevenci vůči nevěře, ale zvýšení oboustranné spokojenosti a to tak po emoční, tak po fyziologické stránce.

Pravidelný sex pomáhá i ke zvýšení sebeúcty a respektu mezi partnery. Nevěříte? Statistiky hovoří jasnou řečí, téměř každé druhé manželství končí rozvodem, nezřídka i vinou zanedbávání sexuálního života.

Pochopitelně i ženy potřebují sex pro partnerské uspokojení. Na druhou stranu, speciálně u mužů dochází k nevěře, pokud je sexuální život zanedbáván.

Zlepšení spánku a imunity
Dobrým důvodem, proč by muži měli mít pravidelný sex, je podpora přirozené imunity, zejména vůči sezónním onemocněním typu chřipka a nachlazení.

Zároveň dochází během sexu ik uvolnění prolaktinu, což je hormon známý také jako “hormon ospalosti”. Pravidelný večer sex vás tedy nejen fyzicky vyčerpá, ale vám i navodí ideální stav pro rychlé usínání a kvalitní spánek.

Plus pro kardiovaskulární systém
Říká se, že fungování erekce je něco jako barometr zdraví kardiovaskulárního systému a opravdu to platí. Pokud funguje ztopoření na 100%, je to dobré znamení pro vaše srdce a cévy, nakolik to ukazuje, že krevní oběh je dostatečný.

Zároveň však má pravidelný sex má u mužů v tomto ohledu oboustranný účinek. Průzkumy totiž ukázaly souvislost mezi ním a výskytem kardiovaskulárních onemocnění.

Podle statistik, muži, kteří měli sex vícekrát za týden, měli až o polovinu nižší riziko některých onemocnění cév a srdce. Pravidelná erekce pomáhá stimulovat mechanismus cirkulace krve a preventivně “trénuje” i činnost srdce.

Sex jako přírodní analgetikum
Málokdo ví, že pravidelný sex může být velmi dobré přírodní analgetikum. Množství mužů to používá jako argument pro partnerky, pokud je bolí hlava, ale platí to obecně na obě pohlaví. Může za to “hormon lásky”, oxytocin.

Během sexu totiž dochází k jeho uvolnění, přičemž tento hormon pomáhá společně s dalšími, zejména endorfiny, ke zmírnění pocitu vnímání bolesti.

Zmírnění stresu a uvolnění napětí
Zmíněné endorfiny jsou známé také jako “hormony štěstí” a výraznou měrou přispívají ke zmírnění stresu a uvolnění psychického napětí. Pokud je muž nervózní či podrážděný, na všechny tyto případy mu může pomoci pravidelný sex.
Navíc v souvislosti s těmi hormony třeba zmínit i vedlejší efekt a to je snížení hladiny jiného hormonu kortizolu. Ten je známý jako “hormon stresu”.
Sex pomáhá také na uvolnění napětí a na odbourání nahromaděné energie, ať už vznikla z jakýchkoliv příčin. Navíc, na jeho konci je orgasmus, kdy dochází doslova k explozi chemického koktejlu hormonů v mozku.

Pomoc s libidem
Velkým plusem pravidelného milování je u mužů zvýšení jejich libida, čili sexuálního apetitu. V tomto jde tak trochu o spojené nádoby, protože dostatek sexu zvyšuje libido a zároveň vysoké libido zvyšuje sexuální apetit.
Sexuální aktivita spojená s častou ejakulací podporuje nejen lepší prokrvení genitálií, ale také stimuluje tvorbu testosteronu, který nejvíce ovlivňuje libido.

Vliv na prostatu i plodnost
S výše zmiňovanou pravidelnou ejakulací, která je přirozeným zakončením sexu, souvisí i poslední důvod, proč je pravidelný sex důležitý. Jde o pozitivní vliv na stav prostaty a celkově na mužskou plodnost a potenci.

Jak? Je to jednoduché, pravidelný ejakulovaných totiž podporuje tvorbu spermií, což má vliv na činnost prostaty a stimulaci zrání spermií.

Podobný efekt, čili pomoc s prostatou, potencí a spermiogenezi, můžete dosáhnout i s využitím některých bylin. Ty jsou základem i více přípravků, například jako jsou speciální

tabletky eJoy® určené pro muže, kteří chtějí mít kvalitní sexuální život.

(PR)

Přejít nahoru