Bill Gates varoval lidstvo před rizikem nové pandemie

Miliardář nahrál podcast, ve kterém diskutoval o pandemii koronavirů a změnách, které přinesl COVID-19, s herečkou Rashidou Jonesovou a hlavním americkým specialistou na infekční choroby Anthony Faucim.

 

Během rozhovoru se ho Jonesová zeptala, zda nová pandemie nevyhnutelně zasáhne lidstvo. „Ano. A budeme mít štěstí, pokud se to stane za dvacet let,“ řekl Gates.

 

Poznamenal také, že existuje scénář, ve kterém k tomu může dojít mnohem dříve – za tři roky. Jak však zdůraznil zakladatel společnosti Microsoft, příště bude lidstvo více „připraveno“ na pandemii.

 

Podle něj se do této doby objeví dobře vyvinuté algoritmy, podle nichž bude zavedena karanténa, a zdokonalí se systémy pro testování potenciálních nosičů infekce. „Podruhé nebudeme tak hloupí,” uzavřel.

 

Gates nedávno v The Daily Show varoval, že se v zimě může situace s koronavirem komplikovat. Podle jeho názoru v chladném období lidé tráví více času uvnitř, unavují se preventivními opatřeními a virus se může aktivněji množit. Miliardář spojuje oslabení infekce se zvýšením výroby vakcín – poté, jak poznamenal Gates, lidstvo uvidí „světlo na konci tunelu“.

zdroj: prvnizpravy.cz

Přejít nahoru