SLOVENSKO, ČR, MAĎARSKO,….. PUTINŮV ZÁSADNÍ PROJEV

Slovenská vláda si na pomoc přizvala i vojáky z Rakouska a Maďarska. Mnozí právníci se shodují v tom, že opatření, která vláda přijala, jsou v rozporu s ústavou i s lidskými právy. Premiér Matovič, který nedávno prohlásil, že jeho hnutí má ambici mít milión členů a překonat NSDAP, stranu jejímž lídrem byl Adolf Hitler, udělal ze Slovenska laboratoř a ze Slováků pokusné myši.
O čem bylo toto testování? Nebylo ani tak o medicínském testování jako o testování slovenského národa. Byl to test jeho schopnosti rozlišení a konání v atmosféře strachu. Ano, já vím, byla hrozba, že bez testu budete nuceni si vzít neplacené volno a budete si muset sami zaplatit pojištění. Někde hrozili vyhazovem z práce. I když nevěřím zveřejněným číslům o účasti na testech, na testy přišlo hodně lidí. Škoda, že si Slováci neuvědomili, že v jednotě je síla, že kdyby se v práci s kolegy domluvili a společně řekli zaměstnavateli, že odmítají takový postup, že ten, kdo by musel ustoupit, by byl zaměstnavatel.

Včera zveřejnila skupina Metalinda novou píseň s názvem V JEDNOTE JE SILA, SLOVANIA

Po skončení testování vydal premiér status, kterým se lidem vyloženě vysmál: „3 milióny úspešne začipované“. Matovič píše statusy, které vyznívají jako by chtěl lidi záměrně naštvat. Jako by cílem byl sociální výbuch, při kterém by mohla pomoci situaci zvládnout zahraniční armáda. Sám Matovič je jen loutka, která se řídí radami našeptávačů. A globálnímu zákulisí by se zapojení rakouské a maďarské armády hodilo při prosazování jejich projektu obnovení Rakousko-Uherska. Proto je třeba se vyvarovat jakékoli agrese, neúčastnit se ani demonstrace 17.11., kde jsou s největší pravděpodobností naplánovány opět střety.

Jinak o “věrohodnosti” výsledků antigenních testů svědčí případy jako tento, kdy si jeden člověk během necelých tří hodin nechal udělat 2 testy na dvou odběrných místech a jeden test dopadl jako negativní a druhý jako pozitivní.

V České republice jsme měli minulý týden oslavit slavnostním předáváním vyznamenání státní svátek 28.října, což je den vzniku samostatného československého státu. Toto předávání vyznamenání bylo zrušeno. Předcházel tomu útok ze všech médií, že všichni se musí podrobit omezujícím opatřením, jen “Zeman si jde pořádat párty na Hradě”. Nebyla asi také náhoda, že den před oficiálním ohlášením zrušení akce americký velvyslanec na twitteru oznámil, že do ČR přijede 28 lékařů Národní gardy. Vzkaz? 28 vojáků – 28. říjen?

Narušení státního svátku, který je svátkem ČESKOSLOVENSKA, zapadá do vektoru cílů vnějšího řízení. Obnovení Československa je pro tyto kurátory největším strašákem.

Prezident Zeman tedy nátlaku ustoupil, ale ne zcela. V poledne proběhlo slavnostní střídání stráží ( dobrá symbolika ), byla zazpívána hymna a večer byl Hrad nasvícen státními barvami.

Na seznamu vyznamenaných, kteří obdrží svá vyznamenání až za rok, mě např. zaujalo.:
– genmjr. v.v. František Chábera in memoriam – účastnil se bojů ve SLOVENSKÉM NÁRODNÍM POVSTÁNÍ a bojů o osvobození ČESKOSLOVENSKA.
– prof. PhDr. Petr Čornej, DrSc – Český historik specializující se na dějiny pozdního středověku, zvláště HUSITSTVÍ, a na historiografii.
https://www.hrad.cz/file/edee/2020/10/seznam_osobnosti-20201028-215521.pdf

Na den státního svátku shořel v Praze pravoslavný kostel sv. Michala. Prezidentův mluvčí napsal na twitter: Oheň zničil připomínku 1. čs. republiky… Dřevěný kostel sv. Michala na Petříně, který lehl popelem, v r. 1929 Rusíni jako typickou lidovou stavbu Podkarpatské Rusi věnovali Praze, tehdy svému hlavnímu městu. Když nehoří srdce láskou, hrozí, že začne hořet svět kolem nás https://twitter.com/PREZIDENTmluvci/status/1321467926185152512

Sedm amerických vojáčků už dorazilo do ČR. Oznámila to americká ambasáda.

Podle Ministerstva obrany 1 lékař a logistici. Dorazit měl i jeden příslušník francouzské armády, farmakolog se specializací na polní nemocnice.
————
Dne 27. října, během projevu na náměstí Sabadsag v Budapešti, maďarský premiér Orbán nazval tam umístěný památník, postavený na památku 80 tisíc vojáků Rudé armády, kteří zemřeli při osvobozování maďarského hlavního města od nacistických okupantů, „památníkem sovětské OKUPACE“. https://tass.ru/politika/9854827

Pan premiér se nejspíš touží ukázat před projektanty obnoveného Rakousko-Uherska v tom “správném” světle neboť projekt R-U má být zaměřen protirusky.

Je třeba ale vzpomenout na historii – Maďaři byli za 2 světové války, kdy bojovali na straně nacistů, „proslaveni“ svými zvěrstvy a krutostí. Podle svědectví mnoha očitých svědků se maďarské jednotky chovaly jako zvířata. Nikoho nešetřily, pohlaví a věk pro ně nebyly důležité. A tak mezi vojáky Rudé armády platil nepsaný zákon: Maďary nebrat do zajetí.

https://zen.yandex.ru/media/nazad_v_budushee/pochemu-vengrov-ne-brali-v-plen-vo-vremena-vov-5c405f047c705800aa425599
——
Běloruský prezident Lukašenko, který by měl být vděčný Rusku za to, že ještě nevisí někde na kandelábru, kam by ho pověsili ti, co slouží západním páníčkům a dělají v Bělorusku “bordel”, prohlásil, že „Bělorusko nemůže opustit vícevektorovou zahraniční politiku, protože je geografickým středem Evropy a musí počítat se všemi svými sousedy“ a požádal Rusko, aby pochopilo neochotu Běloruska změnit vektor zahraniční politiky. No, kdo chce kam…
———–
Mnozí možná nezaregistrovali celkem zásadní projev prezidenta Putina na Valdajském fóru, kde využil příležitosti k ohlášení ruského projektu globalizace. I když malý výsek z jeho projevu na FB koluje, a to ten, kde Putin říká:

“Ujišťuji vás, milí přátelé, my objektivně hodnotíme naše schopnosti: intelektuální, územní, ekonomické a vojenské. Jak dnešní příležitosti, tak náš potenciál. A při posilování naší země, při pohledu na to, co se děje ve světě, v jiných zemích, chci říct těm, kteří stále čekají na postupné vyhasnutí Ruska. V tomto případě nás znepokojuje jen jedna věc: jak neprochladnout na vašem pohřbu” (míněno naopak – vy můžete postupně vyhasnout).
Projev je lépe si přečíst celý, dám sem jen některé pasáže. Putin zdůrazňuje roli státu:

“Boj proti hrozbě koronaviru ukázal, že v krizové situaci může účinně fungovat pouze akceschopný stát. Na rozdíl od uvažování těch, kteří argumentovali a tvrdí, že role státu v globálním světě klesá a v budoucnu bude obecně nahrazena některými jinými formami sociální organizace. Ano, je to možné, někdy ve vzdálené budoucnosti se všechno změní. Všechno plyne, všechno se mění. Ale dnes je důležitá role a význam státu.
Za základní podmínku rozvoje Ruska jsme vždy považovali silný stát. Otázka samozřejmě zní: co je to silný stát? V čem je jeho síla? Samozřejmě, že ne v úplné kontrole nebo tvrdosti orgánů právní ochrany. Ne ve vytlačování soukromé iniciativy nebo omezování občanské angažovanosti. Ani v síle ozbrojených sil a obranného potenciálu. Ačkoli si myslím chápete, jak tato složka je důležitá pro Rusko, vzhledem k jeho zeměpisné poloze a celé řadě geopolitických výzev. A samozřejmě naše historická odpovědnost jako stálého člena Rady bezpečnosti OSN za zajištění globální stability.
A přesto jsem přesvědčen, že síla státu spočívá především v důvěře občanů v něj. V tom je síla státu. Je známo, že lidé jsou zdrojem moci. A tento vzorec nespočívá jen v příchodu do volební místnosti a hlasování, ale v připravenosti delegovat na zvolenou vládu široké pravomoci, vidět ve státě, v jeho orgánech, jeho zaměstnancích, jeho zástupcích, těch, kteří jsou pověřeni rozhodovat, ale těch koho je bezpodmínečně nutné požádat o odpovědnost za výkon jejich funkce.

Hlavní je, aby stát a společnost byly v harmonii. A samozřejmě je to důvěra, která je nejpevnějším základem pro tvůrčí práci státu a
společnosti. Pouze společně to vše dokáže dosáhnout optimální rovnováhy svobody jednání a bezpečnostních záruk.”

“Ještě nás čeká hluboké pochopení toho, jak epidemie ovlivnila a ovlivní současnost a budoucnost lidstva.”

“Čas mezitím stále naléhavěji nastoluje otázku, co má před sebou lidstvo, jak by měl být budován světový řád, nebo alespoň jeho zdání, zda budeme postupovat smysluplně vpřed, koordinovat naše kroky nebo pohybovat se naslepo, spoléhat se výhradně každý sám na sebe.”

Více zde:

http://leva-net.webnode.cz/products/vystoupeni-vladimira-putina-na-diskusnim-klubu-valdaj-plny-text/

Píše portál nwoo.org

Přejít nahoru