Aladdin byl osvobozen a následně znásilnil dívku, která jela domů ze školy: „Jenom se smál, když mně znásilňoval,“ říká oběť

V 04:00 hodin dne 30. května byla 22letá žena na cestě domů z večírku a procházela Tantolunden v centru Stockholmu. Najednou se cítila pronásledována neznámým mužem. Tento pocit se ukázal být oprávněný, když za ní běžel Ala Eddine “Aladdin” Guenichi, podle jejího vlastního prohlášení, který má 24 let.

Aladdin pevně popadl tělo ženy, vyhrožoval jí zaťatou pěstí a začal na ni útočit ve stejnou dobu, kdy nejméně desetkrát opakoval, aby přestala bojovat ze slovy: „Chci s tebou mít sex!“

Ženě se podařilo odtrhnout se od tuniského občana, který se přistěhoval do Švédska v roce 2016, a od té doby se objevuje v rejstříku trestů za napadení, drogové trestné činy, nelegální řízení a řízení pod vlivem alkoholu.

Svědci v parku zalarmovali policii a psovod Erika Karlssona dorazil na místo společně s policejním psem Izorem. Pes našel stopy Aladina schovaného v křoví.

Když Izor našel podezřelého násilníka, začal mlátit psa kopy a údery. Pes bojoval proti úderům a přesto se mu podařilo udržet Aladina. Z tohoto důvodu byl Izor později pojmenován „Policejní pes roku 2020“.

Níže jsou obrázky Aladina s roztrhaným oblečením.

Prokurátor ho osvobodil

Aladdin byl na místě činu zatčen pro podezření ze pokusu o znásilnění a sabotáž modrého světla po zneužití policejního psa, ale když se o případu doslechla státní zástupkině Emma Olsson v Södertörnově prokuratuře a měla učinit rozhodnutí, nepovažovala to za dostatečné důvody k zadržení.

Podezřelý násilník byl proto propuštěn a Olsson také zmírnila klasifikaci trestného činu na sexuální obtěžování. Modrá sabotáž v podobě bití policejního psa nebyla vůbec věcí, o které se státní zastupitelství domnívalo, že je zajímavé ji stíhat.

Znásilněná 13letá dívka

Kolem 13. hodiny 2. září uviděl Aladdin 13letou dívku v centru Vårby v jižním Velkém Stockholmu, která byla na cestě domů ze školy. Pronásledoval dívku do bytového domu a poté, co byla na cestě do výtahu, ji napadl kuchyňským nožem.

Aladdin přinutil dívku jít do sklepa a vyhrožoval, že ji zabije. Dívce bylo nařízeno, aby se svlékla a poté podstoupila vaginální znásilnění, které trvalo až dvacet minut. Dívka ho vyzvala, aby přestal, a pokusila se vymanit, ale neuspěla.

Dívka na policejním výslechu vypráví, jak se Aladdin smál, když prováděl znásilnění. V suterénu byla později zajištěna Aladinova DNA, kterou mohla policie spojit s předchozím pokusem o znásilnění v Tantolundenu koncem května.

Prokurátor: „slovo proti slovu“

Kajsa Hultqvist je prokurátor, který vedl vyšetřování znásilnění dětí ve Vårby. V souvislosti s tím se rozhodl řešit také incident v Tantolundenu a poté změnit zmírněné hodnocení bývalé žalobkyně Emmy Olssonové o sexuálním obtěžování a znovu klasifikovat trestný čin jako pokus o znásilnění.

Portál Samhällsnytt hovořil s Olssonovou, aby se ji zeptal, jak k tomu došlo, že se rozhodla nezadržet Aladina, proč zmírnila trestní klasifikaci sexuálního obtěžování a jak vidí, že se muž po propuštění dopustil znásilnění. Píše portál Samnytt.

Proč jste po zatčení propuštěli podezřelého násilníka?

– Záleží na tom, jak důkazy vypadají. Je jsem to vyhodnotila jako obtěžování. Vzal ji za paži a ona odešla.

Chytil ji a opakoval, že by měla přestat vzdorovat, protože s ní chce mít sex.

– Dobře.

Co chybí, abychom to mohli klasifikovat jako pokus o znásilnění?

– Je to situace od slova do slova. Pokud vím, nebyl o incidentu žádný svědek. Popisuje, že je na cestě domů, někdo ji sleduje. Ptá se na cigarety. Stává se agresivním. Říká, že chce sex, a vezme si ji. Odtamtud utíká.

– Podezřelý říká, že mluvil s dívkou, chytil ji za ruku, ale ona běhá, říká, že nemluvil o žádném sexu, nebo že se jí snažil zabránit v opuštění místa. Říká, že existuje pes, který ho kousne, a nechápe, že šlo o policejního psa, ale že se bránil pouze proti psovi, který ho kousl.

– Jednalo se o informace, které jsem měla po ruce, když jsem se rozhodla o odvolání. Pak jsem usoudila, že je to slovoo proti slovu. Co bylo mezi nimi řečeno? To nikdo neslyšel. Jak se jí zmocnil?

Je to přitěžující okolnost, že policejní pes vystopoval muže, který krátce po incidentu se skrýval v keřy?

– Může to být cokoli. Muž někoho chytne za paži, může to být jakýkoli zločin. Stále to může být pokus o krádež kabelky. Může to být pokus o zneužití. Může to být nepříjemné. Dokáže opravdu všechno.

– Kdyby ji položil na zem a začal trhat a pokoušet se jí zvednout kalhoty, pak je to úplně jiné. To je ono, je těžké to nepochopit. Jaký je tedy záměr s ním.

– Jaké byly jeho úmysly, nebyly žádné důkazy o 30. květnu. Pak nemám příležitost nechat ho zavřít. Nemůžeme zadržet všechny lidi. Musím být schopna posoudit, že vidím pokračování případu.

Vzhledem k tomu, že byl nyní odsouzen za znásilnění dětí, je veřejnost pravděpodobně zvědavá, jak jste usoudila, kdy by trestné činy spojené se znásilněním měly vést k povinnému zadržení.

– Takhle to pro nás funguje během pracovní pohotovosti. Nemáme k dispozici hned všechny informace, ale jedná se o informace, které byly přidány později. Jaké existují důkazy o pokusu o znásilnění?

Olssonova dále uvádí, že jejich rozhodnutí jako prokurátora je zcela v rukou policie, která zavolá a ohlásí, co se stalo. Je tomu tak proto, že sami nemají čas číst žádné dokumenty.

Přejít nahoru