Takže nelegální migranti místo toho, by byli deportováni, budou po státu chtít odškodnění. A pomáhá jim v tom neziskovka, kterou podporuje premiér Andrej Babiš!

Po ministerstvu vnitra požadují pro každého 180 tisíc korun za nemajetkovou újmu. Žádost o odškodnění podala Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU), která oba muže zastupuje. Tato organizace dostává státní dotace a podporuje ji premiér Andrej Babiš! Takže nelegální migranti místo toho, by byli deportováni, budou po státu chtít odškodnění. A pomáhá jim v tom neziskovka, kterou podporuje premiér Andrej Babiš!

Pětici mladých Afghánců zadržela cizinecká policie na autobusové zastávce v Ústí nad Orlicí 13. ledna. Policie poslala muže do zařízení pro cizince v Bálkové, ale také si okamžitě nechala ověřit jejich věk. Na základě rentgenových snímků se ukázalo, že jsou podstatně starší, než tvrdili. Organizace pro pomoc uprchlíkům výsledky testů zpochybnila a žalovala policii za to, že přemístila cizince do zařízení pro dospělé.

Pardubická pobočka Krajského soudu v Hradci Králové se za rozhodnutí policie letos v únoru ve všech pěti případech postavila. „Podle výsledků analýzy rentgenových snímků zápěstí levé ruky a distálního předloktí se jedná o dospělou osobu s věkem minimálně 27 let,“ řekl o jednom z uprchlíků soudce krajského soudu Aleš Korejtko.

Spor ale pokračoval dál. Organizace podala kasační stížnost a byla ve všech pěti případech úspěšná. Nejvyšší správní soud zrušil zajišťovací rozhodnutí policie i verdikty krajského soudu. Neskutečné!

Premiér Andrej Babiš podporuje politické neziskovky, které podporují nelegální imigranty. Premiér totiž v odpovědi na interpelaci Tomia Okamury vyjádřil podporu Organizaci pro pomoc uprchlíkům, která via facti podporuje nelegální imigranty, a vyjádřil obecně podporu neziskovkám, které podporují imigranty. Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) totiž žaluje policii kvůli tomu, že přemístila imigranty do zařízení pro dospělé. OPU se snaží dokázat, že migranti jsou nezletilí, přitom testy kostí prokázaly, že jsou zletilí! Tohle podporuje pan premiér Babiš? Aby stát platil organizace, které pomáhají podle všeho nelegálním zletilým imigrantům proti policii a našemu státu? Hnutí SPD prosazuje, aby politické neziskovky podporující imigraci nebyly financovány z veřejných peněz.

„Organizace dlouhodobě prokazuje, že má v rámci cizinecké a uprchlické problematiky své místo,“ napsal o Organizaci pro pomoc uprchlíkům premiér Babiš v odpovědi na Okamurovu interpelaci.

„Hlavní činností Organizace pro pomoc uprchlíkům, na níž se dotazujete, tvoří aktivity podporující integraci cizinců na našem území, které jsou v souladu s schválenou státní integrační politikou… velký potenciál v realizaci integrace cizinců mají nestátní neziskové organizace…Organizace přispívá k plnění úkolů stanovených Koncepcí, neboť např. pořádá vzdělávací akce zaměřené na českou veřejnost, bojuje proti xenofobii…,“ uvádí Babiš v odpovědi.

Organizace pro pomoc uprchlíkům dostala mezi lety 2003 – 2014 z veřejných peněz 145,6 milionů korun! V roce 2014 přes tři miliony, v roce 2018 dva miliony.

Afghánec Hamid Said žaloval policii za to, že se k němu při zadržení nechovala jako k nezletilému a tvrdil, že je mu 17 let. Testy ale prokázaly, že dítětem už není. „Podle výsledků analýzy rentgenových snímků zápěstí levé ruky a distálního předloktí se jedná o dospělou osobu s věkem minimálně 27 let,“ řekl soudce Aleš Korejtko. Vědci připouštějí, že zcela zdraví jedinci mohou vykazovat odchylku až dvou let mezi věkem kalendářním a kostním. Ne ovšem deset let.

Organizace pro pomoc uprchlíkům, která podala žalobu na 22 stránkách, nevěří předloženým výsledkům zkoumání kostního věku. Namítá, že je to jedna ze tří používaných metod, jiná by byla prý lepší…

Hnutí SPD prosazuje, aby politické neziskovky podporující imigraci nebyly financovány z veřejných peněz. Je šokujcí, že takovéto neziskovky podporuje premiér Babiš.

Hnutí SPD podporuje neziskové organizace, které pomáhají našim potřebným lidem, ale dlouhodobě vyzýváme k ukončení dotování takzvaných „politických neziskovek“ z veřejných peněz, a zejména těch, které jsou napojeny na finančníka a neomarxistického globalistu George Sorose a které podporují nelegální migranty.

Autor: Radim Fiala

Přejít nahoru