Svoju neschopnosť vládnuť hádže zločinec Matovič na Sulíka. Na niekoho to hodiť musí…

Cikrev nesúhlasila s Matovičovým nezmyslom, aby sa testovalo v kostoloch a ozval sa aj minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) proti testovaniu v baroch. Matovič zrazu čiastočne ustupuje. A tak mu, podľa jeho slov, ale každý Slovák vie, že o osude Slovenska a Slovákov rozhoduje iba a jedine zločinec Matovič, pandemická komisia udobrila otvorenie 50 % divadiel, kín aj kostolov a pridáva k tomu možnosť trénovať v bazénoch pre športovcov či vo fitnescentrách, ale len pre šesť ľudí.

Pritom Matovič ako taký papagáj v kuse omieľal, že zjemňovať opatrenia môžu, až keď klesne kĺzavý medián pod 500 nových prípadov, teraz je na hodnote 2 024. Matovič tak ešte pred pár dňami prišiel s nápadom komunitného testovania, čiže právomoc štátu testovať obyvateľov chcel prehodiť na jednotlivé prevádzky, kostoly či školy a potom ich otvoriť. Sulík to označil za hlúposť a vo štvrtok sa ozvali aj zástupcovia cirkví.

„Biskupi sa oboznámili s podrobným manuálom na komunitné testovanie a skonštatovali, že jeho praktická uskutočniteľnosť je veľmi náročná, predovšetkým ak by mala byť ponechaná len na cirkev samotnú,“ povedal hovorca KBS Martin Kramara. Matovič ustúpil, ale všetku vinu zvaľuje na Sulíka, ktorý podľa neho komunitné testovanie úplne potopil.

„To znamená, že Richard spod slnečníka odsabotoval plán na celoplošné komunitné pretestovanie a následné celoplošné otvorenie všetkých dotknutých prevádzok. Ako ja presvedčím o komunitnom testovaní ľudí, keď kľúčový koaličný partner povie, že to je hlúposť? Nemôžem cikať proti vetru,“ povedal prihlúploMatovič. Pandemická komisia napriek tomu schválila návrh, aby sa od pondelka otvorili divadlá, kiná a kostoly s maximálnou kapacitou 50 %. Okrem toho tiež majú začať fungovať plavárne a fitnes prevádzky, ale len pre maximálne 6 ľudí. Spustí sa tiež Slovenská hokejová liga a 1. futbalová liga, no bez divákov. Dokedy, to vie len psychopat Matovič. Sulík zareagoval krátko: „Oplatilo sa! Ak je výsledok takýto, nechám na sebe aj drevo rúbať. Ešte reštaurácie a som spoko.“ Ako dodal, s ľútosťou sa v SaS pozerajú „na konanie predsedu vlády, ktorý svoju osobnú zášť povýšil nad zdravý rozum“. „Neviem, či ešte existuje iný svet, v ktorom si premiér vybíja osobné nenávisti ku koaličným partnerom tým, že nechá pol milióna detí doma zo školy,“ dodal Sulík.

(SCa)

Přejít nahoru