Nejpopulárnější modely aut v České republice dle carVertical 2020

Metodologie průzkumu

Od začátku ledna do konce prosince roku 2020 byla provedena důkladná studie nejvyhledávanějších aut v České republice. Analýza byla provedena z více jak půl milionu provedených reportů na webu carVertical. Neznamená to, že daná auta byla nejvíce prodávaná, ale že lidé zjišťovali a vyhledávali informace právě o níže uvedených modelech nejvíce. Z toho plyne, že uvedená auta byla v roce 2020 mezi lidmi v české republice nejpopulárnější. Možná budete překvapeni, protože česká auta nejsou v tomto žebříčku zastoupena tak, jak by se mohlo očekávat.

TOP 5 nejpopulárnějších modelů v České republice

 

Seznam těchto aut byl sestaven procentuálně, na základě počtu reportů daného modelu, v porovnání s celkovým počtem reportů různých modelů z webu carVertical. Na tomto webu si můžete spolehlivě, a z pohodlí domova zjistit kompletní historii různých vozidel. Právě díky tomu je tato studie založena na reálných informacích, a ne pouze na odhadech.

1.   Škoda Octavia – 10,92% ze všech reportů

 

Tento model auta je v Česku nejpopulárnější. Na parkovištích nejčastěji parkují modely z roku 2016, 2008 a 2007. Toto auto je cenově velmi dostupné a nabízí širokou škálu různých doplňků. Především není náročné na opravu, protože se téměř v každém koutě České republiky nachází servis, který si se Škodovkou hravě poradí, a navíc je k dispozici mnoho náhradních dílů, právě díky tomu, že je to jeden z nejrozšířenějších modelů. Vyniká především svou praktičností a nízkou spotřebou paliva

 

2.    BMW 3 řady – 5,67% ze všech reportů

Na druhém místě se umístila oblíbená a prestižní německá značka BMW se svým modelem BMW 3 především z let 2007, 2006 a 2008. Výkonný motor, krásný dizajn, pohodlná jízda a tak trochu i punc originality dělá toto auto velmi oblíbeným. Spolehlivost německých vývojářů je zde určitě taky velmi klíčová i když na druhé straně mnoha lidem překáží zadní náhon kol a to především v zimních měsících. Každopádně co se velikosti týče, toto auto je prostorné a i dozadu se hravě vejde vyšší dospělí jedinec.

3. Volkswagen Golf – 4,72% ze všech reportů

Golf by mnoho lidí očekávalo na vyšší příčce populárnosti, ale umístil se na třetím místě. V Česku mají motoristé zájem především o modely z let 2010, 2005 a 2011. Volkswagen Golf je klasika a pro české řidiče je přitažlivý především proto, že je menší a kompaktní, ale zato je zevnitř velmi prostorný a působí luxusnějším dojmem než auta z podobné kategorie. Navíc tato auta disponují i mnoha asistenty a v početné míře je zde zastoupena i automatická převodovka. Spotřeba paliva je taktéž velmi nízká, což je určitě důvodem jeho popularity. Pokud si zákazník vybere verzi kombi, získá tak rodinný automobil s velkým prostorem.

4. Volkswagen Passat – 4,40% ze všech reportů

U značky Volkswagen můžeme zůstat, protože na čtvrtém místě je model Passat, který svou popularitu získal převážně tím, že je prostorný a majitelé ho využívají ve velké míře jako rodinný automobil s velmi pohodlným podvozkem, řízením a hlavně nadčasovým dizajnem, který majitele neomrzí ani po několika letech každodenního používání. Jedním z hlavních důvodů oblíbenosti tohoto modelu je i jeho bohatá výbava. V Česku lidé nejvíce vyhledávali modely z roku 2016, 2015 a 2008, což svědčí o tom, že novějším modelem, (především od roku 2008), se němečtí vývojáři rozhodně trefili do vkusu českého národa.

 

5.    Audi A4 – 2,57% ze všech reportů

Na pátém místě zůstaneme také u Německa. Z Ingolstadtu české motoristy zajímá model Audi A4 z let 2009, 2007 a 2006. Čtyři kruhy na kapotě vysílají ostatním jasný vzkaz. “Dej si na mě pozor”. Model A4 je zajímavý svým dravým dizajnem, prestižním image a sportovním nádechem. Nemusí se stydět ani za použité materiály, které jsou vskutku kvalitní. Majitel Audi je vnímán vždy tak trochu nadřazeně nad ostatními, a to si zřejmě myslí i Češi. Navíc si Audi A4 drží hodnotu celkem dlouho a proto nemusíte být při následném prodeji velmi zklamání. Musíme zde však vzpomenout, že turbodiesely jsou celkem problémové a tento model auta je i častým terčem různých podvodníků a zlodějů.

 

I když by se mohlo zdát, že se jedná o nejprodávanější auta, není tomu tak. Pokud by byla provedena studie nejprodávanějších aut, vypadal by tento žebříček jinak a zjevně by mu dominovala především česká auta, kterých vidíme na silnicích skutečně velké množství. Každopádně nejvyhledávanější auta 2020 jsou právě výše uvedená a možná, že na českých silnicích budou vidět stále častěji.

Přejít nahoru