A toto má byť čo?!? Vakcinácia ľudí mimo poradovník?!

Mafiánsku vládu nebezpečného psychopata Igora Matoviča od samého začiatku sprevádza jeden obrovský, nekontrolovateľný chaos. Dôkazom je aj vakcinácia Cibulkovej a jej manžela mimo poradovník. No to nie je ešte všetko!

Schválené poradie, podľa ktorého mali dostať vakcíny najskôr zdravotníci a ľudia, ktorí sa starajú o seniorov, po nich kritická infraštruktúra, sa môže pokrčiť a zahodiť! Medzi zaočkovanými majú byť okrem športovcov aj blízki spolupracovníci ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. Zo športovcov bola aj posádka rýchlostných kanoistov. Prednostné očkovanie pre K4 vybavilo ministerstvo vnútra údajne kvôli príprave na olympijské hry v Tokiu.

No ani papaláši nie sú na tom zle. Podľa denníka Pravda, vakcínu mimo poradovník dostali už aj generálny tajomník služobného úradu ministerstva zdravotníctva David Hlubocký, ako aj jeho manželka a dlhoročná asistentka ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽANO), Helena Hlubocká. Zaočkovať ich mali na bratislavských Kramároch a to posledný deň minulého roka. Sprevádzať ich mal aj námestník pre zdravotnú starostlivosť Alexander Mayer.

Vrcholom všetkého je oficiálne stanovisko rezortu zdravotníctva „Údaj o tom, kto bol kedy zaočkovaný, je osobným údajom.” Po prevalení škandálu s vakcináciou Cibulkovej ale práve minister Krajčí na sociálnej sieti vyzval ľudí, aby si počkali na svoju dávku a nepredbiehali sa. “V tejto chvíli je jasné, že úzkym hrdlom čo najrýchlejšieho zaočkovania našej populácie bude najmä v januári nedostatok vakcín. Dostaneme asi len 250 000 dávok, keďže je potrebné preočkovanie, zaočkovať budeme môcť len 125 000 ľudí. Preto je veľmi dôležité dodržať poradie očkovaných tak, ako to stanovuje národná stratégia očkovania, ktorú zadefinovali odborníci ministerstva zdravotníctva. Ak dodržíme poradie očkovaných, zabezpečíme si v našej populácii čo najrýchlejšie znižovanie epidemiologického rizika,” uviedol prekvapujúco minister.

(SCa, il.foto: Al Arabiya English)

Přejít nahoru