Toto vás dostane! Hygiena udelila šialené množstvo individuálnych výnimiek

Ak chcete vycestovať do zahraničia a po svojom návrate neabsolvovať inak povinnú karanténu s testovaním na COVID-19, stačí vám k tomu individuálna výnimka. A nebyť  obyčajným Slovákom, ale členom slovenskej mafiánskej vlády.

Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR podľa svojho dnešného stanoviska udelil od apríla do decembra 2020 pre papalášov šialené množstvo a to až neuveriteľných 8886 individuálnych výnimiek. Vždy na základe žiadosti člena vlády SR. No jedna výnimka pritom mohla zahŕňať aj viac ľudí.

Dôvody na ich udelenie boli pracovné, ale aj súkromné. Rodinné dôvody boli odhadom v 2000 prípadoch. Starostlivosť o maloleté dieťa a príbuzných bola ako dôvod uvedená minimálne v 300 prípadoch.  Treba dodať, že úrad nie je kompetentný posudzovať a teda ani zamietať tieto žiadosti. Toto patrí do pôsobnosti jednotlivých členov vlády. V praxi si politici sami sebe udobria tieto žiadosti. O individuálnu výnimku pre seba požiadali členovia vládyako je Budaj, Holý, Korčok, Mičovský a Sulík. Na základe žiadosti šéfa rezortu zahraničia Ivana Korčoka (nominant SaS) bola podľa ÚVZ udelená výnimka aj prezidentke SR Zuzane Čaputovej a premiérovi SR Igorovi Matovičovi (OĽANO). Dôvodom údajne boli služobné cesty a v týchto prípadoch sa výnimka vzťahovala aj na členov delegácie.

V prípade vicepremiéra SR Štefana Holého (Sme rodina), ktorý sa vrátil z Veľkej Británie a je veľké podozrenie, že na územie Slovenska priniesol agresívnejší britský vírus, eviduje úrad šesť žiadostí o individuálnu výnimku, pričom jedna bola stiahnutá.

(SCa)

 

Přejít nahoru