Cesta na Hrad? Kalousek rozehrál nejvyšší hru proti Zemanovi!

Včera složil poslanecký mandát předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. Jako zdůvodnění uvedl, že nyní už se Sněmovna změní ve volební kolbiště a měli by v ní mluvit ti, kdo se budou o hlasy voličů ucházet. Což, jak deklaroval už v předchozích rozhovorech, nebude on, alespoň ve volbách do PS ČR. Ovšem jak uvedl v Prostoru X, politiky se nevzdává a nikam neodchází. „Já asi nikdy nepřestanu dělat politiku, jenom nebudu v Poslanecké sněmovně a budu se živit nějakým občanským povoláním,“ řekl.

Už se začaly množit spekulace, na jakou funkci se Miroslav Kalousek chystá. A není to nic jiného, než funkce oficiálně nejvyšší, tedy prezidentská. Komentátor Info.cz Martin Schmarcz myslí na budoucnost a podle něj už za 10 měsíců začne prezidentská volba na uvolněný úřad. A předpovídá, že nově zvolená Sněmovna současnou hlavu státu odvolá dříve, než jí vyprší mandát. Na to je ovšem v dolní komoře českého Parlamentu potřeba 120 hlasů.

„Do konce roku musíme mít nového prezidenta. Nevím, zda Topola s podporou Kaldy nebo Kaldu s podporou Topola, ale jednoho z nich,“ soudí komentátor. Dodejme, že Mirek Topolánek se už o prezidentský úřad ucházel. A nedostal se ani do prvního kola, obdržel 4,3 % hlasů.

Zkazky o začátku prezidentské kampaně zní také z ČSSD. „Mirek Kalousek právě odstartoval svoji cestu na Hrad!!! Vám to ještě nedošlo??!“ ptal se publika bývalý poslanec, ministr a místopředseda ČSSD Zdeněk Škromach.

Kromě něj tuto myšlenku zastává i bývalý hejtman za ČSSD Michal Hašek. Ten ocenil, že souboje s Kalouskem měly úroveň, protože byl „mistr svého řemesla za českou pravici“. „Nesouhlasil jsem a nesouhlasím s jeho ‚tupými účetními operacemi‘, jak jeho práci označil jeho vlastní premiér Petr Nečas, ani s podobou jím zkonstruovaných a tehdejší koalicí ODS, TOP 09 a zbytku VV proválcovaných církevních restitucí,“ vzpomenul na Kalouskovo působení.

 

„Nicméně je hráč a dneškem rozehrává nejvyšší hru jeho politického života, ať už to přizná hned nebo až později. S dosavadními predikcemi to zamíchá víc, než si myslíme,“ mínil bývalý hejtman.

zdroj: zastavmezlodeje.com

Přejít nahoru