Donald Trump v noci na dnešek vyhlásil ve Washingtonu D.C. výjimečný stav, udělil pravomoci FEMA a do hlavního města bylo nasunuto 25 000 příslušníků Národní gardy!

Americký prezident Donald Trump v noci na dnešek podepsal [1] prezidentský dekret, kterým vyhlásil výjimečný stav na území Distriktu státu Kolumbie, tedy v hlavním městě ve Washingtonu a udělil pravomoci FEMA a ministerstvu vnitřní bezpečnosti. Podle serveru Infowars [2] je nyní rozmístěno v hlavním městě už 25 000 příslušníků Národní gardy a tento výjimečný stav je prezidentem podepsán na období od 11. ledna do 24. ledna 2021. Národní garda má oficiálně dohlédnout na bezpečnost inaugurace nového prezidenta, kterým by se měl stát Joe Biden.

Ovšem není jasné, proč se americký Kongres snaží urychleně Donalda Trumpa odvolat z funkce, a to již nejpozději do pátku tohoto týdne, přestože šance na impeachment je mizivá, protože v Senátu by muselo pro odvolání Trumpa hlasovat minimálně 65 senátorů, takže demokraté by se svými 50 senátory na odvolání nedosáhli, muselo by se k nim připojit alespoň minimálně 15 republikánských senátorů, a to by byla politická sebevražda pro Republikánskou stranu. Proč tedy Donald Trump vyhlašuje výjimečný stav a proč dochází k nasunování Národní gardy?

Více info na aeronet.cz

Přejít nahoru