Lukašenko: Budu bránit svoji zemi, ať už na tanku nebo s taktickou puškou

“Existují lidé, kteří nesouhlasí, lidé s vlastním takzvaným názorem.” A to je v pořádku. Vždy jsme měli lidi s jiným názorem. Podívejte se, kromě délky tohoto období se nic nového nestalo. Vždy to tak bylo. Poté, co jsem se stal prezidentem a prolomil tento nacionalistický, fašistický směr, kterým se řídili dříve.

Lukašenko hovořil také o práci speciálních sil na prevenci a potlačování teroristických činů.

Aniž by zacházel do podrobností, dodal: „Jsou samozřejmě i ti, kteří nesouhlasí. Ale existují porušovatelé zákona. Mnoho, a zejména militantních skupin, se pod záminkou protestů k nim přidalo. KGB brzy zveřejní fakta o tom, jak se snažili nejen narušit situaci, ale také o tom, jak se pokusili vyhodit do povětří domy a ulice v naší zemi a odkud pochází munice a výbušniny. Tyto řetězy byly plně detekovány a lidé, kteří jej přepravili přes hranice, byli zadrženi. “

Poznamenal, že někteří z těchto ozbrojenců byli identifikováni a informace o nich budou v blízké budoucnosti zveřejněny. Píše portál Belarusfeed.

“Kdyby vyhodili do povětří co i jen jeden dům, pak by všichni šílení demonstranti v Minsku, kteří byli tolik znepokojeni násilím, hodně pochopili.” Velké díky KGB a policii. Společně tyto údaje zneškodnili. Upřímně řečeno, máme podezření na některé skupiny, ale ještě si nejsme jisti, že jsme je všechny identifikovali. Ve skutečnosti je nemůžeme znát všechny, protože není problém poslat sem lidi se zbraněmi, střelivem a výbušninami, stejně jako do jakékoli jiné země, “dodal.

Přejít nahoru