Nebezpečný psychopat Igor Matovič sa urazil a trucuje ako malé decko

Tak tomu sa hovorí sila! Slovenskom, spolu so Slovákmi, lomcuje najhoršia kríza za posledných mnoho rokov a krajinu nemá kto riadiť! Psychopat, zločinec a mafián Igor Matovič sa totiž ako malé sopľavé trucovité decko urazil. Decko, ktoré by si zaslúžilo poriadny “výchovný” preplesk, sa teraz stiahol do úzadia. No ešte donedávna robil niekoľkohodinové tlačovky, ktoré boli “o ničom” a ich výpovedná hodnota bola na bode mrazu. Podstatné ale bolo, že sa samoľúbi narcis Matovič mohol pred obrazovkami a médiami pretŕčať. Namiesto toho, aby riadil Slovensko.

Matovič sa rozhodol jednoducho nezúčastniť rokovania vlády a prijímanie nových opatrení nechal na svojich ministroch. Za čo teda berie niekoľko tisícový kráľovský plat??

Tento krok Matovič vysvetľuje po svojom tým,že vraj sa už prejedol populistických hier, týkajúcich sa zmien COVID automatu, ktorý vstupuje do platnosti už v pondelok. Matovič tak síce berie plný plat, no zodpovednosť za rozhodnutia vlastného kabinetu sa snaží, typicky, hodiť na iných. Matovič je pritom často a oprávnene kritizovaný za to, že až príliš zasahuje do prijímania protipandemických opatrení, no pritom manažovanie krízy absolútne nezvláda.

Jeho neschopnosť a amatérizmus je natoľko okatý, že si ho všimla aj hlava Slovenska. Aj Zuzana Čaputová ho nie raz vyzvala, aby radšej už prenechal riadenie krízy na niekoho iného. Najnovšie sa tak Matovič rozhodol nezasahovať do rozhodovania vlády o nových opatreniach, ktoré majú začať platiť už od pondelka 8. februára. Ak by si ale niekto myslel, že Matovič konečne dostal rozum a vstúpil si do svedomia, mýlil by sa. Tento nebezpečný psychopat jednoducho nechce mať zodpovednosť za nové opatrenia a ak niečo z nich nevyjde, zodpovednosť veľmi rád hodí o hlavu iného.

Matoviča štve, že COVID automat síce schválili všetky koaličné strany, no tesne pred tým, ako má začať platiť, sa menia viaceré jeho body. „Pred dvomi týždňami sme sa všetci dohodli, že od 8. februára Slovensko na automat prejde. Potom zrazu opäť prišli reči od niektorých členov koalície, že sa musí v automate uvoľniť toto, hento, tamto. V čase, keď sme mali rekord v počte hospitalizovaných. Takýchto populistických hier som sa už prejedol, a preto som sa rozhodol, že tentoraz pri vytváraní dohody radšej prítomný nebudem,“ povedal Matovič.

Vzhľadom na britskú mutáciu považuje uvoľňovanie za riziko. „Rokovaní koaličných strán ohľadom COVID automatu sa tento týždeň cielene nezúčastňujem, lebo chcem, aby si za rozhodnutím koalície stáli všetky strany koalície a neukazovalo sa prstom vždy len na mňa…“ priznal vypočítavo Matovič.

No to nie je všetko. Hoci sa Matovič stiahol z popredia, nakázal ministrovi financií zvolať na piatok ráno zasadnutie vlády. Matovič ale odmietol prísť na rokovanie. Trucoval ako nevychované decko. Nakázal svojim ministrom na zasadnutí, ktorého sa on ale nezúčastnil, okamžite prijať uznesenie, týkajúce sa nových nariadení. Len pár desiatok hodín pred spustením COVID automatu totiž neboli známe detaily, ako to bude presne vyzerať, a v neistote boli milióny ľudí, či už pre otváranie škôl, alebo pre test potrebný do práce. Viaceré samosprávy jednoducho nevedeli, kto sa musí dať testovať a koľko odberných miest majú nachystať.  Dôvodom takýchto manévrov “na oko” je zmena Matovičovej taktiky. Bojí sa, že sa na jeho hlavu zas znesie vlna oprávnenej kritiky. “Neviem, či sa úplne stiahol do úzadia, lebo síce nechodí na Pandemickú komisiu a rokovania, ale z úzadia hovorí o tom, že nesúhlasí s rozhodnutiami, ktoré boli prijaté na zasadnutiach, na ktorých on sám nie je. Takže to nie je stiahnutie sa, ale také trošku sabotovanie,” povedala Jana Bittó Cigániková (SaS).

V piatok celé Slovensko s napätím a v neistote čakalo na koniec rokovania vlády. Očakávalo sa uznesenie, ktoré by detailne opisovalo, aké zmeny nás od budúceho týždňa čakajú. Uznesenie síce bolo prijaté, no bez podpory viacerých ministrov, vrátane Richarda Sulíka (SaS). Navyše so zmenami, ktoré cez týždeň nikto ani len nespomenul. Matovič chcel, aby za neho rozhodovali ostatní členovia vlády, no nedopadlo to najlepšie. Ministri sa na piatkovom zasadnutí, na ktoré premiér neprišiel, pohádali.

Prijalo sa síce dlhoočakávané uznesenie, ale bez podpory Sulíka či ministrov Ivana Korčoka a Milana Krajniaka. „Takýto trojdňový chaos, aký tu bol, nemôže pokračovať a nebudeme sa na ňom ďalej podieľať,“povedal Krajniak. Vláda schválila aj predĺženie núdzového stavu o ďalších 40 dní.

Definitívne nariadenia platné od 8.2.

Negatívny test sa bude vyžadovať až od stredy.

V čiernych okresoch budú školy zatvorené. V bordových môžu rozhodnúť hygienici.

Na cestu do práce je potrebný test. V čiernych okresoch nemôže byť starší ako 7 dní, v červených 14 dní a v ružových 21 dní.

Do prírody nie je potrebný negatívny certifikát. V červených regiónoch budú môcť ľudia ísť mimo svoj okres so 7-dňovým testom.

Otvárajú sa záhradníctva.

Ak cestujete do zamestnania MHD, vlakom, budete sa testovať každých 7 dní.

Nekontrolovaný chaos tak môže pokračovať…

(SCa)

Přejít nahoru