Putin: Klasický „Reset“ nebude – přijde totální virtuálna revoluce

Na tom istom fóre ruský prezident ale oponoval tuto dobu a vyvrátil ju. Podle neho je již velmi blízko konec liberálního trhového hospodárstva. Spôsobí ho obrovská moc oligopolov a digitálnych gigantov.

Putin řekl, že viera v to, že dosavadní ekonomický model je ještě možné nějak „resetovat“, to je v důsledku korona-pandémiou zapříčinenej, zcela nové situace ve světě ovlivnilo nereálne.

Podle ruského prezidenta stojíme na prahu nové, opakovaně předchozí epochy, když svět ovládne ducha či moloch absolutní digitalizace. V tomto novém světě už nebude jeho fundamentální reální ekonomika založená na lidské práci, protože v něm bude všechno rozvíjet v závislosti na umělé inteligenci (KI) ovládajúcej a určující všechno.

Proto se všechny společensko-ekonomické podmínky a aspekty tohoto nového světa budou diametrálně odlišovat od našeho světa, jehož korene spočítají ještě stále ve velké průmyslové revoluci 18. storočia.

Vladimír Putin uzavře své vývody zdůraznění, že osvědčené a zaběhlé mechanismy našeho světa, které dluho fungovaly, již již celkem opotřebovaly a nelze je více „resetovat“. Je přesto nemožné vyloučit donekonečnu vytvářet peníze z ničoho prostřednictvím Centrálních Bánk a dávat jim neustále na jejich neustále růstové dlhy, aby pak realizovaly ekonomické programy, které pomáhají existenci koncernov, aby pak robili zisky, z nichž neplatí žiadne dane.

S tým je jednou navždy brzy konec.

zdroj: hlavnespravy.sk

Přejít nahoru