Aktivismus k pronájmu? Tím, že se Greta Thunberg vzdala změny klimatu kvůli sikhskému separatismu, ukazuje svou naivitu a narušuje její důvěryhodnost

Bylo nevyhnutelné, že jakmile Greta Thunbergová vyrostla, její role globální dospívající ikony změny klimatu ztratila něco ze své přitažlivosti. Mezinárodní okruh pro její kouzlo je jen tak velký a po několika kolech začne zájem slábnout a nikdo nezbyl nadávat.

Pro mnoho lidí, kteří strávili nějaký čas v záři mezinárodní pochlebování, když se reflektory začnou vytrácet, je čas se zeptat „co bude dál?“.

Zemědělští pracovníci vyšli do ulic kvůli vládním plánům přilákat tolik potřebné investice do zemědělství v zemi téměř 1,4 miliardy lidí. Říkají, že se obávají, že podpora soukromých investic by je vystavila riziku vykořisťování ze strany velkých i zahraničních společností.

I když je to pro Indii určitě domácí záležitostí, kterou je třeba vzít v úvahu, zemědělci přitahovali pozornost mezinárodních busybodies, kteří chtěli využít hnutí pro své vlastní účely.

Uprostřed toho je nyní osmnáctiletá Greta, která sdílela online ‚protestní sadu nástrojů ‘spolu se zprávou„ Stále pořád podporuji jejich pokojný protest “#StandWithFarmers. To nikdy nezmění žádná nenávist, vyhrožování nebo porušování lidských práv. #FarmersProtest ”

Jak se to stalo, nějaký čas jsem obchodoval se zakladatelem PJF Mo Dhaliwalem, sikhem, který také provozuje online strategickou společnost s názvem Skyrocket. Při mém jednání s ním byl zdvořilý a chytrý operátor. Zřejmě se nic nezměnilo, i když je dnes rozhodně kontroverznější.

Projekt, na kterém jsme společně pracovali – šlo spíše o brexit, než o vytvoření sikhských domovin – přišel k ničemu, ale zjevně našel spoustu místa, aby mohl zaměstnat svůj čas. Určitě si ho všimli v Novém Dillí, kde policie zvažuje obvinění z pobuřování a zločinného spiknutí proti propagátorům souboru nástrojů PJF – jako je Greta Thunberg – pro jeho roli ve „výzvě vést hospodářskou, sociální, kulturní a regionální válku proti Indie.” Píše portál RT.

Zdá se, že PJF směřuje k propagandistické válce za protesty zemědělců a očividně doufá, že se tato čísla promítnou do podpory kampaně Khalistan. Alespoň to je můj odhad.

Přejít nahoru