Syřan, který uprchl do Německa před 5 lety, kandiduje do parlamentu. “Opravdu chci pomoci zlepšit životní podmínky uprchlíků v Německu,” řekl

“Ucházím se o národní parlament jako první uprchlík ze Sýrie,” řekl tichý Alaows agentuře Associated Press na shromáždění na podporu žadatelů o azyl před budovou Reichstagu v Berlíně, kde sedí parlament. “Chci dát hlas uprchlíkům a migrantům v Německu a bojovat za rozmanitou a spravedlivou společnost pro všechny.”

S vousy a dlouhými černými vlasy staženými do drdolu má neformální vzhled zeleného politika a sdílí také zaměření strany na lidská práva a sociální spravedlnost.

V Sýrii se během studia práva na univerzitě v Aleppu účastnil pokojných protestů proti vládě prezidenta Bašára Asada. Během občanské války se také dobrovolně přihlásil do pomocné skupiny Červeného půlměsíce a pomáhal registrovat vnitřně vysídlené uprchlíky. Informuje agentura AP.

V roce 2015, kdy byla válka v Sýrii stále brutální a po ukončení studia čelil branné povinnosti do vojenské služby, se Alaows rozhodl uprchnout na „místo, kde mohu žít v bezpečí a důstojně,“ řekl.

“Opravdu chci pomoci zlepšit životní podmínky uprchlíků v Německu,” řekl Alaows. “Není v pořádku, že se zdržují na vnějších hranicích Evropské unie v nejistých podmínkách, topí se ve Středomoří a musí žít v obrovských táborech v Německu, zatímco evropští ministři vnitra se scházejí, aby našli způsoby, jak jim zabránit nebo je deportovat. “

Přejít nahoru