Donbas je na pokraji války v plném rozsahu. Ukrajina se tím netají + VIDEO !

V Dněpropetrovsku byly zaregistrovány celé vlakové soupravy naložené vojenskou technikou, směřující na Donbas:

Ozbrojené síly Ukrajiny se připravují na zahájení rozsáhlé ofenzívy na Donbasu. Svědčí o tom shromažďování těžké techniky na frontovou linku, tvrdí první náměstek ministra informací Doněcké republiky Daniil Bezsonov.

“Zintenzivnění ostřelování Luhanské a Doněcké republiky, včetně použití těžkých zbraní, naznačuje také hrozící eskalaci konfliktu. V reakci na to musí také milice začít palbu. Probíhají přípravy na ofenzívu ukrajinské armády. Eskalace konfliktu se již začala. Neskrývají to “- cituje agentura Ura.ru Bezsonova.

Podobné prohlášení předtím vyjádřil i zástupce Ruska v trojstranné kontaktní skupině pro řešení situace na východě Ukrajiny Boris Gryzlov. Poznamenal, že Kyjev záměrně provokuje milice Donbasu k vojenské eskalaci konfliktu. Gryzlov také poukázal na stažení dalších sil a techniky ozbrojených sil Ukrajiny ke kontaktní linii bojujících stran.

https://twitter.com/I30mki/status/1368975715274608641?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1368975715274608641%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.armadnymagazin.sk%2F2021%2F03%2F10%2Fdonbas-je-na-pokraji-vojny-v-plnom-rozsahu-ukrajina-sa-tym-netaji%2F

Armáda Doněcké republiky má povolení na předstihové palbu

Vedení lidové milice Doněcké lidové republiky povolilo svým jednotkám pálit na pozice Ozbrojených sil Ukrajiny s předstihem. Podle představitele milice jde o nezbytnost na “obranu před ukrajinským terorem”. Silovým složkám povolily “předstihových palbu na potlačení a likvidaci palebných bodů protivníka”.

 

V DLR se přitom postěžovali, že mezinárodní pozorovatelé nereagují na obstreľovanie území republiky. Nedávno uvedli, že ukrajinští vojáci odpálili na obec Leninskoe kolem stovky minometných granátů.

“Vyhrazujeme si právo na adekvátní odpověď,” dodal představitel resortu.

Přejít nahoru