Tisíce Slovákov žiadajú hlavu Igora Matoviča

Webstránku s výstižným názvom https://stacilo.uz/ aj s oficiálnou anketou spustilo ešte začiatkom marca hnutie Progresívne Slovensko (PS). Občania prostredníctvom nej môžu vyzvať koaličné strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Za ľudí, aby docielili tak žiadanú a potrebnú výmenu premiéra. V opačnom prípade by mali tieto strany podľa predstaviteľov hnutia zvážiť svoje zotrvanie vo vláde.

„Je rok od nástupu vlády Igora Matoviča. Počas celého tohto obdobia sme svedkami chaosu, hádok a obrovského množstva zlyhaní. Výsledkom nie sú len ekonomické a reputačné škody, ale tisíce mŕtvych a ťažko chorých ľudí, ktorým sa dalo lepším manažmentom zabrániť,”píšu na webe členovia hnutia. Hlavným zodpovedným za túto situáciu je podľa nich práve predseda vlády Igor Matovič.

„To on namiesto racionálnych rozhodnutí prichádza so svojimi ,geniálnymi´ nápadmi. To on namiesto prijímania zodpovednosti zvaľuje vinu na všetkých okolo. To on namiesto stmeľovania všetkých iba rozoštváva. Jeho zotrvanie vo funkcii premiéra je už neudržateľné,” napísali predstavitelia PS.

(SCa, il.foto: SITA)

Přejít nahoru