Současná vlna hysterie jako příprava pro umístění cizí vojenské základny v ČR?

Senzační tisková konference Andreje Babiše a Jana Hamáčka, na které nám oznámili, že existuje důvodné podezření, že ruské tajné služby mají prsty ve výbuchu muničního skladu ve Vrběticích, který explodoval, teď prosím pozor, v říjnu 2014. Takže policie a naše tajná služba po více než 6 letech vyšetřila, že tady prý byli agenti, kteří možná měli své špionské prsty ve výbuchu 57 tun munice (PDF ZDE), která by byla pravděpodobně poslána do rukou teroristů.

Naše média si příliš nerozumí v tom, zda ruské agenty spíše démonizovat, nebo zesměšňovat, soudím tak z toho, že jeden z tajných agentů se prý prozradil tím, že dal na svojí facebookovou stránku fotografii Staroměstského nám. Naše bezpečnostní složky se dále domnívají, že agenti mohli do skladu vlézt dírou v plotě. Tohle vyjádření mne naplňuje určitou beznadějí.

Chtěl bych mít možnost sám vyhodnotit důkazy, a ne sledovat hysterické projevy Jakuba Železného či jiných zpravodajců ČT, nebo českých politiků, pro který bývá užíván termín „pátá kolona“. Pokud dříve platilo „za vším hledej ženu“ ve světě zločinu platí „Cui bono“ a také, a pokaždé „sleduj cestu peněz“.

Není třeba býti analytikem, aby si člověk uvědomil, jak rychle a bez důkazů se „zjednodušila“ situace s dostavbou JE Dukovany. Je veřejným tajemstvím, že nejvíc zkušeností má Rosatom. Je veřejným tajemstvím, že zakázka bude přidělena Američanům. Prostě státu, jako je „naše“ dnešní Česká republika, není dovoleno dát zakázku jinému státu než tomu, který ji fakticky ovládá. Zakázka bude dražší, hrubým odhadem téměř dvojnásobně. V současné (i budoucí) ekonomické situaci se to hodí.

Zvykli jsme si na to, že je možné předložit české veřejnosti jakkoliv absurdní teorii a vzápětí, jedním tahem, způsobit tak naší republice až nedozírné škody materiální (sankce, potažmo provokativní a nesmyslné cesty různých Vystrčilů), politické, ale i oběti lidské – zadržování vakcín z Číny, Ruska. Nemohu se zbavit dojmu, že by svéprávný stát na „důvodné podezření“ nereagoval tak ukvapeně jako Česká republika. Měly by být zaprvé předloženy důkazy. Důkazy, které nás laiky přesvědčí, že ohromné ekonomické i politické škody, které nám vláda i opozice svými kroky právě způsobují, jsou opodstatněné.

Ovšem vzhledem k síle dnešní hysterie se domnívám, že je možné, že za podpory senátu a „páté kolony“, se připravuje umístění cizí vojenské základny na našem území. Bude to pravděpodobně prosazeno s tím, že ta nás, mimo jiné, dočasně ochrání před špiony všeho druhu, měli bychom si ale uvědomit, že pokud se tak stane, bude to dočasnost navěky.

zdroj: outsidermedia.cz

Přejít nahoru