Co tajil Tomáš Zdechovský? Generál Blaško upozornil na to, co dělal lidovec na začátku migrační krize

Poslanec Evropského parlamentu a místopředseda politické strany KDU-ČSL Tomáš Zdechovský přiznal neúčinnost evropské migrační politiky. Uvedl totiž, že nepokoje ve francouzském Dijonu vyvolané konfliktem mezi čečenskými a severoafrickými migranty jsou názorným projevem selhání této politiky. Z toho plyne i další nebezpečí pro evropské země, a sice migrace do Evropy zločinců a recidivistů, jejichž nekontrolovatelný vstup do zemí Evropské unie stále pokračuje.

Podle slov Zdechovského se do evropských zemí stěhuje spousta lidí, kteří nesdílejí hodnoty naší společnosti a přijíždějí výhradně z ekonomických důvodů. Následkem této situace je odcizení těchto obyvatel a jejich radikalizace v krizových podmínkách. Zdechovský rovněž přiznává, že tyto problémy jsou typické pro celou Evropskou unii, z čehož vyplývá nutnost přezkoumat unijní přístupy k migrační politice.

„Pokud je stále možné, že se do Evropy mohli dostávat i lidé s kriminálním pozadím a zůstávají zde lidé, co mají problém začlenit se do společnosti, je třeba to začít řešit. Za současné situace nezbývá jiná možnost než změna přístupu k migrační politice. Je nejvyšší čas, aby celá Evropa svůj dosavadní postoj v této věci konečně změnila!” vyzval europoslanec.

Pokrytectví anebo změna postojů?
Kritický názor Tomáše Zdechovského vůči evropské migrační politice nezůstal bez reakce dalšího europoslance, člena SPD Hynka Blaška. Český generál vyjádřil své pochyby ohledně toho, zda místopředseda KDU-ČSL zastával stejný názor na migrační krizi na jejím začátku.

„Pane Zdechovský, v EP jste již druhé období, prozraďte mně a lidem, jak jste hlasoval v otázkách migrace v roce 2015? Prozraďte nám, jak to, co píšete, koresponduje se snahami ,supermámy’ Šojdrové?” ptá se ve svém příspěvku na Facebooku český generál.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1371141749940491&id=100011340367842

Řada komenujících podořili skeptický postoj Blaška vůči politickým postojům Zdechovského a jejich údajným proměnám.

„Několikrát už lhal ohledně vlastního hlasování v EP,” tvrdí uživatel Honza Dvořák.
Dříve se o hlasování Zdechovského v Evropském parlamentu zmiňoval i předseda SPD Tomio Okamura. Podle jeho slov europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský hlasoval pro přijímání migrantů, a to nehledě na to, že značná část českých občanů zastává opačný názor na toto téma.

zdroj: cz.sputniknews.com

 

Přejít nahoru