Erogan proklíná rakouskou vládu za vztyčení izraelské vlajky

Turecký prezident Tayyip Erdogan prohlásil, že proklíná rakouskou vládu, poté, co v rakouských federálních úřadech vztyčili vlajky Izraele.

Jak již dříve řekl rakouský kancléř Sebastian Kurz, izraelská vlajka byla vztyčena na střeše federálního úřadu kancléře na znamení solidarity, protože „teroristické útoky na Izrael si zaslouží to nejrozhodnější odsouzení. V návaznosti na kancléřovu kancelář vztyčilo izraelskou vlajku i rakouské ministerstvo zahraničí a vyjádřilo svou rozhodnou podporu bezpečnosti Izraele.

Na základě toho prohlásil turecký prezident Erdogan během svého vystoupení v Ankaře že „proklíná rakouskou vládu, která na budově kancléřovy administrativy vyvěsila izraelskou vlajku. Vztyčení vlajky teroristického státu na své státní budově znamená ztotožnit se s terorem. Rakousko se podle všeho snaží donutit muslimy, aby zaplatili za genocidu Židů, kterých se dopustilo”.

Jako znak solidarity s Izraelem byla izraelská vlajka rovněž vyvěšena i v Česku, a to na Pražském hradě, úřadu vlády a v řadě městských částí Prahy.

Zdroj: cz.sputniknews.com

Přejít nahoru