Černoch v USA zastřelil starší bílý pár a jejich vnoučata

Lékař se svojí ženou a jejich tři malá vnoučata byli chladnokrevně popraveni. Ale incident se rychle vytratil z médií, když se ukázalo, že vrahem byl černoch, navíc bývalý profesionální hráč amerického fotbalu.

Oběťmi byli sedmdesátiletý lékař Robert Lesslie, jeho manželka Barbara Lesslieová, (69 let), a dvě jejich vnoučata: 9letá Adah Lesslieová a pětiletý Noah Lesslie.

Pátá osoba, 38letý svědek útoku, James Lewis, byla nalezena zastřelená před domem lékařského páru, kde došlo k útoku. Šestá osoba (třetí vnouče) je ošetřována kvůli vážným střelným zraněním, uvádí San Francisco Chronicles.

Pachatel Phillip Adams spáchal po masakru sebevraždu. Byl Lesslieho pacientem a jeho rodiče údajně žili poblíž staršího páru.

Mnozí dnes reagují na skutečnost, že brutálnímu činu se v hlavních amerických médiích dostává jen velmi malé pozornosti. “Neviděl jsem tuto masovou střelbu zmíněnou v médiích ani v mainstreamových médiích,” řekl populární občanský novinář Andy Ngo v široce šířeném příspěvku.

Masové střelbě v USA se obvykle dostane velké mediální pozornosti, ovšem jen tehdy, pokud je pachatel bílý. To vytvořilo široce pojímaný obraz, že téměř všechny masové střelby jsou páchány bílými, i když velmi často útočí černoši a další nebílí.

Samozřejmě, v rámci politiky, která podporuje protibělošský rasismus je třeba o podobných případech (které nejsou rozhodně ojedinělé) mlčet. Naopak, každé úmrtí černého kriminálníka a narkomana je třeba rozmáznout a udělat z dotčeného recidivisty hrdinu….

Přejít nahoru