Dánské úřady uzavřely přístup k platformě Bitchude kvůli „nebezpečným“ informacím COVID-19

Dánské národní policejní středisko pro kybernetickou kriminalitu (NC3) požádalo o soudní příkaz k zablokování webu a poskytovatelé internetových služeb následovali blokováním přístupu uživatelům.

„Národní policejní středisko pro počítačovou kriminalitu (NC3) zablokovalo domovskou stránku, na kterou se váš prohlížeč pokusil získat přístup, protože existuje důvod předpokládat, že se z této webové stránky dopouští porušení trestního práva, které má pozadí nebo souvislost s covid- 19 epidemie v Dánsku, “uvádí se zpráva, kterou uživatelé uvidí při pokusu o přístup k Bitchute.

Poté radí vlastníkovi webových stránek, že budou muset kontaktovat úřady, aby se pokusili získat webové stránky zpět online.

„Blok se jeví jako celoplošný, což znamená, že dánským občanům není bráněno pouze v prohlížení údajných dezinformací COVID-19 na BitChute – je jim blokováno prohlížení jakýchkoli videí BitChute, bez ohledu na téma,“ píše Tom Parker.

Vláda běžně cílí na Bitchute, protože poskytuje platformu pro kontroverzní obsah, který není na YouTube povolen.

Někteří poskytovatelé internetových služeb v Austrálii se dříve pokusili web zablokovat, zatímco Twitter v loňském roce zablokoval lidem zveřejňování odkazů na Bitchute na jeho platformě. Píše portál Summit News.

Orgány ve Velké Británii a EU se také pokoušejí web vypnout a tvrdí, že se jedná o „podněcování k nenávisti“.

Zastánci cenzury sociálních médií běžně tvrdí, že svoboda projevu není napadena, protože lidé si mohou jednoduše „budovat své vlastní platformy“.

null

 

Přejít nahoru