Internetem se šíří nová konspirační teorie, za COVID-19 prý může Bill Gates

Bill Gates se snaží, podobně jako řada dalších miliardářů, pomáhat v boji proti koronaviru všemi dostupnými prostředky. Tím však na sebe namaloval pomyslný terč, do kterého se teď strefují konspirační teoretici.

Toto tvrzení potvrzuje i společnost pro analýzu médií Zignal Labs. Právě tato společnost přišla s analýzou, která potvrzuje 1,2 milionů falešných příspěvků na sociálních sítích a televizních kanálech informující o tom, že tvůrcem tohoto viru je sám zakladatel Microsoftu, Bill Gates.

Pozoruhodné je i to, že konspirační video o Billu Gatesovi se dokonce dostalo mezi 10 nejoblíbenějších videí na Youtube za měsíc březen a duben. Težko ovšem odhadovat, zda virální šíření je z důvodu absurdity či si skutečně získalo u diváků důvěru. Podle nejrůznějších důkazů, které jsou prezentovány v těchto videích, měl Bill Gates o koronaviru vědět daleko dříve než všichni ostatní nebo dokonce se podílet na jeho vývoji.

Faktem však je, že Nadace Melindy a Billa Gatesových financuje velice nákladný vývoj vakcíny, která by mohla celému světu pomoci od infekce COVID-19. Avšak i tato zpráva byla přetransformovány konspiračními teoretiky, kteří tvrdí, že pomocí vakcíny chce ovládnout svět trpící pandemií.

Pomyslnou třešničkou na dortu je poslední z návrhů Billa Gatese, který chce zavést “digitální certifikáty” pro všechny, kteří se z infekce uzdravili nebo i ty, kteří by v budoucnu obdrželi novou Gatesovu vakcínu. Podle konspiračních teorií se bude jednat o hromadné čipování lidstva za účelem jeho sledování.

zdroj: cdr.cz

Přejít nahoru