Miloš Zeman se postaral o POŘÁDNÝ rozruch! TOHLE vzkázal černochům

Miloš Zeman se v úterý 30. června na americké ambasádě při příležitosti oslav 244. výročí Dne nezávislosti USA vyjádřil k heslu Black Lives Matter – označil jej za „rasistické“. Zároveň se pustil do kritiky názorových vůdců spojených s protesty.

Projevu si všimly i zahraniční servery. Obzvlášť pak AFP neboli Francouzská tisková agentura, což je nejstarší mezinárodní zpravodajská agentura. Ti napsali, že 30. června český prezident Miloš Zeman popsal slogan „Black Lives Matter“ jako rasistický.
Miloš Zeman se měl zaměřit právě na kampaň, která se rozšířila po celém světě po tom, co byl před měsícem během zatýkání zabit černoch George Floyd. Hnutí Black Lives Matter říká, že černé životy jsou mnohem méně ceněné než ostatní.

Server dále popisuje prezidenta Zemana jako pročínského a proruského levicového politika. Zeman oslovil amerického velvyslance v angličtině a odsoudil hlavně „nepokoje na ulicích, pálení aut a ničení soch v obou zemích“. V České republice protestující například posprejovali sochu Winstona Churchilla slovy „Byl rasista“ a „Black Lives Matter“. Dle webu je však hnutí Black Lives Matter považováno za velmi mírumilovné.

Miloš Zeman, kterému je 75 let, řekl o některých aktérech: „Jsou zde hlupáci, kteří se prohlašují za lídry, kteří udávají správné hodnoty nebo dokonce za názorové lídry.“ A na závěr dodal: “Dovolte mi závěrem, pane velvyslanče, velmi provokativní větu. A prosím, věřte mi, že jsem zde nejen jako nezávislý občan, jsem zde také jako přítel Ameriky. To jistě víte. A v obou postaveních říkám, že slogan “Black Lives Matter” (překlad: Na černých životech záleží) je rasistický slogan, protože záleží na všech životech,” uzavřel prezident.

zdroj: zastavmezlodeje.com

Přejít nahoru