Biden se rozhodl nepozvat Zelenského do Washingtonu

Americké plány se však změnily kvůli změně ve vedení Naftogazu. Píše o tomto vydání  Axios s odvoláním na zdroje v Bílém domě.

 

Bidenova administrativa je údajně znepokojena Zelenským „neplněním protikorupčních snah“.

 

„Zdroj v administrativě uvedl, že Bílý dům zvažoval pozvat Zelenského do Washingtonu před summitem Biden-Putin, ale odmítl schůzku po rozhodnutí Zelenského změnit vedení státní energetické společnosti Naftogaz,“ uvedl portál .

 

Zelenskij oznámil, že je připraven setkat se s Bidenem před jednáním s ruským prezidentem a to  „kdykoli a na jakémkoli místě na planetě“

 

V rozhovoru pro Axios ukrajinský  vůdce hovořil o Putinově psychologickém nátlaku, o svém vlastním hněvu-zklamání z USA; a své naději, že Biden, kterého přirovnává k basketbalovému velikánu Michaelovi Jordanovi, může stále překonat Rusko a zachránit Ukrajinu.

Zelenskij říká, že mu Biden nabídl „ přímé signály“, že USA jsou připraveny blokovat plynovod. Pak přišla zpráva, že Biden se sankcí vzdá.

 

Ukrajinský prezident prohlásil, že se prostřednictvím tisku – nikoliv přímého kontaktu – dověděl, že se prezident Biden rozhodl přestat blokovat ruský plynovod, který Ukrajina považuje za hrozbu národní bezpečnosti.

zdroj: prvnizpravy.cz

Přejít nahoru