Francie: Afghánec znásilnil 12leté dítě, u soudu ho právník hájil tím, že u nich doma je to běžný zvyk

V sobotu 25. srpna 2018 v časných odpoledních hodinách se cizinec setkal s 12letým chlapcem na Parc des Promenades, hřišti poblíž dvora Saint-Brieuc. “Pak ho vzal pěšky do opuštěného domu,” uvedlo státní zastupitelství. Právě v tomto domě 26letý muž údajně znásilnil teenagera.

Čtyři mladé nezletilé dívky viděly údajného násilníka, jak se  vrací se svou obětí. Ony samy již byly obtěžovány tímto mužem, afghánským žadatelem o azyl. Když viděly teenagera rozrušeného, promluvily si s ním a pak se rozhodly zavolat policii. Mezitím muž zmizel.

Později, pozdě odpoledne, si ty samé dívky všimly údajného útočníka nedaleko nákupního centra “Les Champs”, znovu zavolaly policii, která ho krátce poté zatkla.

Soud v Côtes-d’Armor Assize odsoudil Mohammeda Rahmana Arsalu v pondělí večer k 15 letům vězení za znásilnění 12letého chlapce dne 25. srpna 2018 v Saint-Brieuc.

“Říká nám, že kdyby byl ženatý, nikdy by se to nestalo, protože by měl ženu, která by uspokojila jeho potřeby,” prohlásil právník. “Ale vidí i ostatní jen jako objekty?” Odborníci zpochybňovali jeho nebezpečnost. Prý by nebyl schopen něco takového udělat. Jenže zde došlo k uplatnění kulturního faktoru.

“Jde o zvyk”, vysvětloval advokát, “který spočívá v tom, že mladí chlapci jsou sexuálními otrokyněmi. Ale zvyk není zákon. A přesto musíme vzít v úvahu kulturní gradient,” argumentoval advokát Manant na obranu. “Protože jsme všichni produktem standardů, příběhu. A narodil se sto kilometrů od Kábulu. My nevíme, co to je, tam žít.”

Naštěstí podobná obhajoba na soudce nezapůsobila, zřejmě si uvědomil, že při pobytu na svobodě by si Afghánec brzy “pomohl” podobným způsobem, proto byl nakonec odsouzen na 15 let do vězení…

Na závěr jen připomínám, že k velmi podobnému případu došlo před pár lety ve Vídni, kde v prostoru šaten krytého bazénu znásilnil Afghánec desetiletého chlapce. Hájil se úplně stejně, tedy tím, že se prostě nějak musel uspokojit, neboť jeho manželka zůstala v Afghánistánu. Proto se zdá, že znásilňování nezletilých chlapců je skutečně v Afghánistánu zcela běžnou praxí. Zřejmě něco jako “náhražka” v místech, kde je málo koz…

zdroj: necenzurovanapravda.cz

Přejít nahoru