Ilegální “vetřelec”, který se dostal z vězení na kauci je obviněn, že hrál „fotbal s hlavou“

Joel Arciniega-Saenz, 25letý nelegální “vetřelec”, byl tento týden obžalován hlavní porotou poté, co byl zatčen za údajnou vraždu 51letého Jamese Garcii v okrese Dona Ana v Novém Mexiku, den po Dni otců.

Když byl Arciniega-Saenz zatčen poté, co bylo 10 metrů od jeho hlavy nalezeno Garciino zmrzačené tělo, údajně se k vraždě přiznal a vyšetřovatelům řekl, že se snaží pomstít, protože věřil, že García před čtyřmi lety znásilnil svou ženu.

V parku, kde bylo nalezeno Garciino tělo, se Arciniega-Saenz údajně přiznal ke konfrontaci s mužem, poté ho bodl vystřelovací čepelí, sťal ho a poté podle čestného prohlášení hrál „fotbal s hlavou“.

Arciniega-Saenz údajně vyšetřovatelům řekl, že kopl Garciinu hlavu bez hlavy do asi 14 vozidel poblíž.

CBS 4 News uvádí, že Arciniega-Saenz měl rozsáhlý rejstřík trestů. V roce 2017 byl obviněn z vraždy prvního stupně, ale o rok později byla obvinění zrušena. V květnu byl Arciniega-Saenz zatčen, když byl přistižen při házení kamenů do podniků.

Immigration and Customs Enforcement (ICE) zdánlivě potvrdil Breitbart News, že Arciniega-Saenz je ve Spojených státech nelegální cizinec s vězněm ICE a požaduje, aby ho místní úřady neuvolnily z vězení, dokud nebudou moci převzít vazbu.

“Podle federálních zákonů má ICE pravomoc přijímat zadržené imigrace u partnerů činných v trestním řízení, kteří mají v držení osoby zatčené na základě obvinění z trestného činu a u nichž má ICE pravděpodobný důvod se domnívat, že jsou odnímatelní občané,” uvedl úředník ICE pro Breitbart News.

“Formulář pro zadržení žádá jiný orgán činný v trestním řízení, aby předem informoval ICE o propuštění a na krátkou dobu udržoval péči o občana, aby ICE mohl po propuštění z úřadu této agentury převzít péči o tuto osobu v bezpečném a zabezpečeném prostředí.” vazba, “řekl úředník.

Přejít nahoru