Příliš brzy na to, říci, zda Američané možná potřebují více vakcín, říká doktor Fauci po tvrzeních společnosti Pfizer, která chce dát více vakcín

Dr. Anthony Fauci, který je hlavním lékařským poradcem prezidenta Joe Bidena, uvedl, že Centers for Disease Control (CDC) and Prevention and the Food and Drug Administration udělali minulý týden správnou věc tím, že zatlačili proti tvrzení farmaceuta Pfizer o podpoře během 12 měsíců.

Hodiny po čtvrtečním prohlášení společnosti Pfizer, že bude usilovat o povolení třetí dávky, obě agentury uvedly, že „v tuto chvíli“ nepovažují posilovací dávky za nutné.

Fauci uvedl, že klinické studie a laboratorní údaje dosud plně nepotvrdily potřebu posílení současných dvojitých vakcín Pfizer a Moderna nebo jednorázového režimu Johnson & Johnson.

“Právě teď, vzhledem k údajům a informacím, které máme, nemusíme lidem dávat třetí ránu,” řekl.

“To neznamená, že se tam zastavíme.” … V současné době probíhají studie, které hovoří o pohledu na proveditelnost, zda a kdy bychom měli posilovat lidi. “

V neděli Fauci prohlásil, že je nevysvětlitelné, že někteří Američané jsou tak odolní vůči očkování, když vědecké údaje ukazují, jak efektivní je při odvracení infekcí a hospitalizací Covid-19, a byl zděšen snahou zablokovat lepší přístup k očkování, například jako Bidenův návrh na dosah od dveří ke dveřím. Píše portál IndiaToday.

Guvernér Asa Hutchinson, R-Ark., Se v neděli shodl, že v jižních a venkovských státech, jako je ten jeho, existuje rezistence vůči očkování, protože „máte konzervativnější přístup, skepticismus vůči vládě“.

Popsal své úsilí o posílení očkování v jeho státě, který je svědkem narůstajících infekcí, řekl Hutchinson: „nikdo nechce, aby agent klepl na dveře,“ ale „opravdu chceme, aby o tom věděli i ti, kteří nemají přístup jinak. “

Přejít nahoru