Čaputová šokovala: “gayové, lesby i transrodoví mohou být příkladem pro mnohé”

Čaputová se zúčastnila diskuse Iniciativy Inakosť na téma LGBTI lidí a jejich rodin. Diskutovala o tom, jak se jim žije na Slovensku, informuje portál extra plus.

Prezidentka v diskusi řekla: “gayové, lesby a transrodoví lidé jsou přirozenou součástí společnosti. Patří k pestrosti společnosti. Lidská hodnota se neodvíjí od sexuální orientace, rodu ale od úplně jiných kvalit. ”

Pozoruje, neposuzuje

Podle vlastních slov se prezidentka v životě snaží více pozorovat jak posuzovat. Podle ní je to téma, která souvisí s lidskostí, láskou k bližnímu, respektem a tolerancí. “Neumím si představit, že bych netolerovala nebo neakceptovala nebo odsuzovala lidí, kteří jsou gayové, lesby a transrodoví lidé” vysvětlila svůj postoj k LGBTI komunitě Zuzana Čaputová.

Příklad pro mnohé

Zároveň Čaputová prozradila, že kolegové, z nichž jsou mimochodem více gayové, jsou kvalitní lidé a odborníci. Podle Čaputovej se svými vztahy a soukromými životy mohou být příkladem pro mnohé.

“Rodina. Pro mě je to láska, bezpečí, domov, moji nejbližší, moje podpora a to jsou hodnoty, které si umím představit, že naplňují i ​​lidí stejného pohlaví, kteří se rozhodnou spolu žít, “konstatovala Čaputová.

zdroj: hlavnydennik.sk

Přejít nahoru