Pirát „bílí páprdové se sklony k fašismu“: 14 milionů dotace. Táta v komisi

Pirátský poslanec Ondřej Profant promluvil na akci Prague Pride od srdce a prohlásil, že je těžké prosadit manželství pro všechny a nejen pro heterosexuální páry, protože „Sněmovna je plná konzervativních bílejch páprdů a velká část inklinuje k fašismu. A v této situaci to prosazovat je docela těžký“.

Profant se netají tím, že má blízko především k lidem, kteří cítí vnitřní problém s tím, že se narodili jako ženy či muži a vnímají se jako nebinárbní. Kvůli nim Profant, kandidát koalice Pirátů a STAN v nadcházejících volbách, prosazoval vyškrtnutí kolonky „pohlaví“ z občanského průkazu, protože má za to, že tato kolonka nebinární osoby diskriminuje.

Deník Právo informoval, že v roce 2014 se Profant ještě jako osmnáctiletý mladík podílel na vzniku webu WebTolerance.cz. Psal se rok 2006. Projekt tyl ze štědrých dotací, o kterých rozhodla komise vedená otcem dnešního poslance Profanta, Martinem Profantem. Deník však také upozorňuje, že se Martin Profant coby poradce tehdejší ministryně školství Petry Buzkové při hlasování zdržel.

Ministerstvo školství poskytlo společnosti, která web provozovala, dotace ve výši 14 milionů korun.

Sám poslanec Profant navíc říká, že se spíš jen tak pohyboval kolem tohoto webu a účastnil se diskusí.

„Já jsem tam pro ten web nic moc nedělal. Pohyboval jsem se okolo. Účastnil jsem se diskusí na webu a tak. Pamatuji si, že jsem pro ten web něco testoval. Ale už si přesně nepamatuju, co to bylo. Já to neměl placené. Známý mi jen napsal, že pracuje na webu a jestli bych se na něj mohl registrovat,“ uvedl Právu Ondřej Profant.

„Můj táta byl v komisi, ale nerozhodoval o tom projektu, protože znal i ostatní lidi z toho webu,“ dodal ještě.

Dnes poslanec Ondřej Porofant prosazuje digitalizaci Česka a své kolegy na pirátském fóru ujišťuje, že o ní má jasnou představu.

zdroj: parlamentnilisty.cz

Přejít nahoru