V Koryčanech na Kroměřížsku vybuchl rodinný dům (Aktualizováno)

Původné mělo jít o únik plynu, při kterém zasahovali hasiči. Vše se ale brzy změnilo na drama, při které zemřeli dva místní dobrovolní hasiči. Hlášení o úniku plynu přišlo ve 12:36, ve 12:44 pak na místo dojela místní jednotka z Koryčan, a ve 12:46 hodin nastal výbuch. Celkem se na místě pohybovalo 12 jednotek hasičů, které čítaly 80 dobrovolných či profesionálních hasičů.

Jednoho člověka museli z trosek vyprošťovat. Další dva další dobrovolní hasiči jsou těžce zranění, do nemocnic odvezla záchranná služba i dva civilisty,  pravděpodobně majitel nemovitosti a další člověk. Výbuch měl úplně zdevastovat budovu.

Podle generálního ředitele hasičů Vladimíra Vlčka nejsou indicie, že by pod troskami ještě někdo byl.

„Záchranná služba Zlínského kraje poskytla péči čtyřem zraněným osobám, z nichž jedna byla letecky převezena do Ostravy, a dvě byly sanitkami odvezeny do nejbližších nemocnic,“ uvedl ve vysílání ČT24 mluvčí záchranářů Jakub Omelka.

Hasiči pro tuto událost zřídí vyšetřovací komisi.

Ještě v noci pokračovalo prohledávaní a  odklízení trosek, které zůstali po výbuchu domu. Na místě jsou také kriminalisté, kteří zjišťují přesné příčiny a okolnosti neštěstí. Hasiči museli zabezpečit dva sousední domy. Na místě stále zůstávají hlídky policie.

(SCa)

(foto: pozary.cz)

 

 

Přejít nahoru